2014-06-15 16:45:33• hírek • Szatmar.ro

Gólgazdag meccsen hosszabbításban nyerte el a kupát Óvári

A megyei bajnoki cím után a Román Kupa Szatmár megyei szakaszát is megnyerte az Óvári Somesul labdarúgó-csapata, miután egy végletekig kiélezett, gólgazdag meccsen hosszabbításban 3-2-re legyőzte a második osztályú Olimpia fiatalokból álló második számú csapatát.

A találkozó egy gyors helyzetváltással kezdődött, de gól csak a 34. percben született. Ekkor egy bedobás után Anca kapus nagyot hibázott, a kiejtett labdára pedig Nagy Zoltán csapott és szerzett vezetést. Nem sokáig örülhettek azonban az óváriak, mert alig két perccel később kiegyenlített az Olimpia: Faur maradt egyedül Dobrai kapussal és nem hibázott.

A második félidő Olimpia-ziccerrel kezdődött, ám Pop nem tudott élni a lehetőséggel. Nála is nagyobbat hibázott viszont az óvári Tripon, aki a félidő derekán kapu fölé bombázta a labdát, miután a bíró az ellene elkövetett szabálytalanság miatt büntetőt ítélt.

A rendes játékidőben több gól nem született és talán kevesen gondolták, hogy a 2x15 perc alatt góleső következik. Ezért az első számú felelős az Óvári veterán játékosa, Kirner János volt: a hosszabbításra becserélt 39 éves futballista a 104. percben előbb fejjel, a 116. percben pedig lábbal talált be. Hogy az utolsó pillanatok se maradjanok izgalmak nélkül, arról Sabau gondoskodott, aki a 119. percben állította be a 3-2-es végeredményt.

„Nehéz találkozó volt, nehezebb mint a bajnoki döntő, de a fiúk ismét bebizonyították, hogy a megye legjobb csapatát alkotják" - nyilatkozta a meccs után Majorcsák Zsolt, a Someşul elnöke.

A duplázással azonban még nem ért véget a szezon az Óvári Somesul játékosai számára. Szombaton Zilahon a Máramarossziget ellen a 3. osztályba jutásért játszik ugyanis osztályozót a csapat.

Óvári Someşul-Szatmárnémeti Olimpia II 3-2
gólok:
Nagy Z. (34.), Kirner (104, 116.), illetve Faur (36.), Sabău (119.)

Az Óvári Someşul összeállítása: Dobrai - Botos D., Glodean, Silaghi, Matei, Popa, Botos S., Puţi, Nagy Z., Cădar, Tripon. Cserék: Todor, Sălăgean, Berci, Kirner, Mezei, Fernea. Edzők: Botos Sándor, Esztinka Sándor, Bódi Attila.
Az Olimpia II összeállítása: Anca - Socaci, Sabău, Rus, Paul Cr., Kinczel, Roghină, Simon, Roatiş, Lukács, Faur. Cserék: Toma, Domuţa, Pop, Bura, Gulya, Donca, Tilinger. Edzők: Csík Tibor, Mircea Bolba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: