2010-09-30 16:30:09• hírek • Szatmár.ro

Goldoni vígjátékkal indul az új évad

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata fergeteges komédiával indítja a 2010/2011-es évad bemutatóinak sorát. Október elsején 19 órától kerül színpadra Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című vígjátéka Keresztes Attila rendezésében.

Mi lehet kellemesebb egy napsütéses, olasz kikötővároska csendes napjainál, amikor az asszonyok és leányok varrás és csipkeverés közepette várják haza férfiaikat a hosszú halászatból? Talán egy-két jó kis pletyka, incselkedés, marakodás, nehogy túl nagy és unalmas legyen a nyugalom.

A Chioggiai csetepaté című vígjáték bajkeverői két halász család asszonyai, akik képtelenek hirtelen haragjukat és hangos szájukat kordában tartani. A csetepatét  egymáshoz vágott csípős megjegyzéseik váltják ki, a halászatból éppen hazatérő férfiak pedig már rosszindulatú túlzásokkal tarkított történeteket hallanak.

 

Igazságot akar tenni mindenki, így a baj tovább fokozódik, végül  bírósági ügy lesz belőle. A helyzet leleményes gyógyítója a városi jegyző, no meg a szerelem: a komédia végén nem csupán megbékélnek a marakodók, hanem még egy hármas lakodalmat is ünnepelnek.

A pénteki bemutató szereplői: István István, Lőrincz Ágnes, Laczkó Tekla, Péter Attila-Zsolt, Nagy Csongor-Zsolt, Nagy Orbán, Némethy Zsuzsa, Vencz Stella, Varga Andrea, Galló Ernő, Nagy Antal, Zákány Mihály, Gaál Gyula, Bándi Johanna, az előadás rendezője Keresztes Attila, dramaturg Bodó A. Ottó, díszlet- és jelmeztervező Bianca Imelda Jeremias.


Chioggiai csetepaté - jelenet az előadásból
Chioggiai csetepaté - jelenet az előadásból


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: