2009-03-03 13:30:59• hírek • Szatmar.ro

Golden League helyett Diamond League

Immár nem csak Európa ad otthont a legjelentősebb atlétikai versenysorozatnak.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 2010-től földrajzilag és a versenyszámokat tekintve is kibővíti a világ legnagyobb atlétika-versenysorozatát, a Goldon League-et, mely ezentúl Diamond League néven szerepel.

 

Az.IAAF hétfőn jelentette be, hogy az 1998-ban életre hívott, hat versenyhelyszínből álló Golden League sorozatot kibővítik. Az idei évet követően immár 12 helyszínen zajlik majd a verseny, ám további három várossal még tárgyalnak, így elképzelhető, hogy végül 15 etapból áll majd a sorozat.

Az eredeti helyszínek -London, Párizs, Berlin, Oslo, Brüsszel és Zürich- mellett immár „fel kerül a térképre" Monaco (pontosabban a hercegség visszakerül, mert 2003-ban az ő helyét vette át Párizs), Stockholm, Eugene (USA) és New York, folynak a tárgyalások Romával, Dohával, valamint a habozó Berlinnel. A Kínai és a Brit Nagydíjnak egyelőre nem tudni, mely város ad otthont. A végleges versenynaptárat az év végére ígéri az IAAF.

Ami a versenyszámokat illeti, az eddigi hat helyett 32-ben indulhatnak a sportolók. Minden helyszínen 416.000 amerikai dollárt osztanak szét a versenyzők között, majd egy pontozási rendszer segítségével minden szám győztese egy 80.000 dollár értékű gyémántot kap az év végén.

Immár Európán kívül is versenyezhetnek.

Az IAAF szeretné elérni, hogy a sportág legnagyobb sztárjai rendszeresen részt vegyenek a versenyeken, ezért egy szerződéses rendszert szeretnének kidolgozni, amely kötelezné Boltékat egy bizonyos számú versenyen való részvételre.

A Diamond Leage helyszínei: London Grand Prix - London; Brit Grand Prix - (helyszín ismeretlen); Athlethissima - Lausanne; Bislet Games - Oslo; DN Galan - Stockholm; Herculis - Monaco; Meeting AREVA - Párizs; Memorial Van Damme - Brüsszel; Prefontaine Classic - Eugene; Reebok Grand Prix - New York; Kínai Golden Grand Prix - (helyszín ismeretlen); Weltklasse - Zürich.

Folynak a tárgyalások: DKB ISTAF - Berlin; Golden Gala - Róma; Katari Super Grand Prix - Doha.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: