2017-01-26 11:01:25• hírek • Kocsis Zoltán

Egykori BEK-győztessel is játszik az Olimpia

Szombaton utazik és két hétig marad Cipruson az Olimpia felnőtt labdarúgó-csapata, amely komoly, neves ellenfelekkel is összecsapva készül fel a bajnokság tavaszi folytatására. Amelynek kezdetéig a szakmai stáb reményei szerint sikerül még két-három játékost igazolni. Főleg középső védőből van hiány.

A helyi sajtó által a hét elején biztos igazolásként bejelentett Mihai Dina és Cristian Munteanu ugyanakkor nem valószínű, hogy az Olimpiánál marad, derült ki a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón. A 31 éves csatárral és a 36 éves középső védővel nem sikerült egyezségre jutni.

„Remélem, a szombati elutazásig sikerül találnunk legalább egy védőt", fogalmazott Bogdan Andone, aki sajnálatának adott hangot, hogy a múlt héten Magyarországon tervezett barátságos meccs ugyanúgy elmaradt, mint a keddi, Nagybánya elleni meccs. „Nem tudtam megnézni a fiatalokat és azokat, akik próbajátékon vannak nálunk", bosszankodott.

„Sajnos az edzési körülmények nem teszik lehetővé, hogy olyan edzésmunkát végezzünk, amilyet szeretnénk. Ezért van szükségünk a ciprusi edzőtáborra", jelentette ki Andone. A mester elárulta: a február 25-én esedékes bajnoki rajt előtt szeretnének még lekötni egy felkészülési meccset egy magyar élvonalbeli gárdával is.

Cipruson az Olimpia a tervek szerint öt meccset játszik majd. Bemelegítésként január 30-án a helyi harmadik osztályban szereplő Ipszonosz lesz az ellenfél, majd február 2-én következik az egykori BEK-győztes Crvena Zvezda. A belgrádi „vörösi csillag" minden idők legunalmasabbnak tartott döntőjében 1991-ben nyerte meg a Bajnokok Liga elődjének számító Bajnokcsapatok Európa Kupáját. A többek között olyan legendákkal felálló szerbek, mint a román válogatott Miodrag Belodedics, a későbbi Lazio és Inter-sztár Szinisa Mihajlovics, a Barcelonában és a Real Madridban is megforduló Robert Prosinecki vagy a Milan-csillag montenegrói Dejan Szavicsevics a Basile Bolit, Abedi Pelét, Jean-Pierre Papint vagy éppen Chris Waddle-t felvonultató Olympique Marseille-t győte le gól nélküli rendes játékidő után büntetőkkel.

„Szeretném, ha játékosaim látnák, milyen érzés egy igazi nagy csapat ellen játszani. Olyan csapat ellen, amely tudja, miként kell bajnokságot nyerni, amely szervezetten működik", jelentette ki Andone a 24-szeres jugoszláv illetve szerb bajnok elleni meccs kapcsán.

A barátságos meccsek sorozata február negyedikén az orosz listavezető Szpartak Moszkva második csapata ellen folytatódik, majd Andone reményei szerint sikerül még két ciprusi csapattal is összecsapni: előbb az AEL Limasszollal vagy az Apollon Limasszollal, utóbb pedig a Paphosszal vagy a Paralimnivel.

Karda Attila klubelnök elmondta, az edzőtábor helyszínének opciói között szerepelt Máriavölgye, Cheile Gradistei, Szováta és a Bukarest melletti Izvorani is, ám az első három opció drágább is volt, ráadásul a körülmények is szegényesebbek voltak. „Ezúton szeretnénk megköszönni annak a két szatmári üzletembernek, akik hozzájárultak a ciprusi edzőtábor finanszírozásához. Arra kértek, nevüket ne hozzuk nyilvánosságra", mondta Karda. Az elnök elárulta, három részletben kell fizetniük legkésőbb február 15-ig. A költségek másik részét a tévés közvetítési díjakból fedezik. Karda azt is elmondta, a városi tanács jóvoltából újabb egy havi fizetést ki tudtak fizetni a játékosoknak, így már csak egy hónapnyi elmaradása van a klubnak.

A helyzet ezzel együtt nem tökéletes. A klub továbbra sem talál egy sportorvost a csapat mellé és masszőrt is keresnek. Ráadásul egy szatmári cég az utolsó pillanatban szólt, hogy nem tudja tartani a megállapodásban szereplő feltételeket és nem tudja biztosítani a felszerelést a játékosok számára. A bajnoki rajtig ezt is orvosolni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: