2017-01-31 09:00:53• hírek • Kocsis Zoltán

Gól nélküli döntetlennel kezdte felkészülését az Olimpia

Gól nélküli döntetlennel kezdte felkészülési mérkőzéseinek sorát a Cipruson edzőtáborozó Olimpia labdarúgócsapata. Bogdan Andone legényei nem bírtak a ciprusi Digenisz Ipszonasz gárdájával. Mindkét új szerzemény, Cristian Daminuta és Octavian Ursu is bemutatkozott új csapatában: előbbi az első, utóbbi a második félidőben kapott lehetőséget.

Az Olimpia nyomasztó fölényben játszott a ciprusi harmadik osztály 6. helyezettje ellen, de a számtalan gólszerzési lehetőség ellenére sem tudott betalálni a szünetig.

Az első helyzet Vasile Pop nehéhez fűződik, Ionut Voicu három lehetőségét sem tudta gólra váltani - előbb a védők blokkolták az utolsó pillanatban, majd fejese után szállt kapu mellé a labda, végezetül a kapusba vágta a lasztit -, a legnagyobb ziccert pedig Tony Kanalos szalasztotta el, aki két méterről vágta az égbe a játékszert, miután a kapus csak kiütni tudta azt Florin Muresan fejesét követően.

Mindeközben a hazaiak egyszer kerültek közel a gólszerzéshez, remek szabadrúgásukat azonban Dascalu bravúrral védeni tudta.

A szünetben Andone a teljes csapatot lecserélte, így valamennyi játékos bizonyítási lehetőséget kapott. A pihenő után Andrei Ludusan és Romario Rus is távolról próbálkozott. Ez a játékrész már kevesebb gólszerzési lehetőséget hozot, ám Octavian Ursu a végén így is eldönthette volna a meccset - kétszer is. A félidő krónikájához tartozik, hogy Rus megsérült, le kellett cserélni.

Az Olimpia következő ellenfele a ciprusi edzőtáborban egy igazi nagy hal, a Bajnokcsapatok Európa Kupájának 1991-es győztese, a szerb Crvena Zvezda lesz. Két nappal később az orosz listavezető Szpartak Moszkva második csapatával csapnak össze a szatmáriak.

Digenisz Ipszonasz - Olimpia 0-0
Az Olimpia összetétele: Dascălu - Ciul, Mureşan, Daminuţă, Iuhas, Villand, Krausz, Pană, V. Pop, Voicu, Kanaloş;
II. félidő: Anca/ Şuta - Duruş, Bucur, Heil, Bura, Onicaş, Rus, Erdei, Tudoran, Faur, Luduşan

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: