2012-04-17 23:43:07• hírek • Kocsis Zoltán

Gól-Gomez életben tartja a bajor álmokat

Tradicionális német erényeket felcsillantva utolsó percben szerzett góllal 2-1 arányban nyert a Bayern München a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén Münchenben. A látottak alapján pokolian izgalmas visszavágó vár a kér csapatra jövő héten Madridban.

Bastian Schweinsteiger hibája után Karim Benzema a 7. percben máris megdolgoztatta Manuel Neuer kapust, a vendégek előtt adódott tehát az első lehetőség a két sztárgárda rangadóján. Némileg a spanyolok játszottak fölényben a meccs első felében, ám a németek enyhe visszahúzódása abszolút tudatos volt. A vezetést ennek ellenére a bajorok szerezték meg, amikor a 17. percben egy szöglet után Franck Ribery elé került a labda, a francia pedig tíz méterről, középről, kapásból a hálóba bombázott.

A gól meg is változtatta a játék képét, a Bayern főleg a két szélen volt aktív: jobb oldalon Arjen Robben és Philipp Lahm felfutásai teljesen lekötötték Fabio Coentraót, aki így nem tudott a támadójátékban Cristiano Ronaldo segítségére lenni. A másik oldalon Ribery hihetetlen lendületével és megzabolázhatatlan küzdőszellemével Arbeloa nem tudott mit kezdeni - mivel a védő nem kapott segítséget, David Alaba is kedvére rohangászhatott. Noha ez a (taktikai) fölény helyzetekben nem mutatkozott meg, a Bayern elérte azt, hogy játszva ölte a spanyolok játékát, Ronaldót pedig gyakorlatilag kiiktatták. Sokáig nem is alakult ki nagyobb helyzet, mígnem a szünet előtti percekben pillanatok alatt Benzema és Mario Gomez is megdolgoztatta az ellenfél kapusát.

A második félidőre a Realnak sikerült stabilizálnia pozícióit a széleken, mi több, ki is egyenlített! Az 53. percben egy kontra végén Neuer bravúrral védte Ronaldo flegma lövését, ám a védők nem tudtak felszabadítani, így Mesut Özil rossz passza és Benzema rossz lövése után a laszti ismét Ronaldo elé , aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Özilt.

Ezt követően jó ideig, mint valami a malomkövek, mezőnyben őrölték egymás energiáit a játékosok, ám a Bayern folyamatosan érzékeltette: neki nem elég a döntetlen. Az utolsó húsz perc kis túlzással Mario Gomezről szólt. A német válogatott csatára előbb egy kósza labdára csapott le, de közelről kapu fölé bombázott, majd veszélyes csúsztatása kerülte el kevéssel a kaput. Amikor már mindenki elkönyvelte az ikszet, Lahm csinált bohócot Coentraóból, beadására ki más, mint Gomez érkezett és a 90. percben megszerezte a győztes találatot. Ez volt az andalúz apától és német anyától származó támadó 40 gólja az idei szezonban a Bayern München színeiben. Ehhez mindössze 46 meccsre volt szüksége!

A mutatott játék, az elszántság és a küzdeni tudás alapján megérdemelt bajor győzelem született, ám a továbbjutás kérdése teljesen nyitott maradt. Nagy kérdés, hogy jövő héten Madridban is ki tudják-e iktatni Ronaldót a bajorok, ez lehet ugyanis a siker kulcsa.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első meccs:
Bayern München
- Real Madrid 2-1
gólok: Ribery (17.), Gomez (90.) illetve Özil (53.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: