2011-05-05 14:09:27• hírek • Szatmár.ro

Gokart pálya nyílt a Decebal híd alatt

Csütörtök délben nyílt meg hivatalosan az a gokartpálya, amely elsősorban szórakoztató jelleggel jött létre.

Kereskényi Gábor alpolgármester és más városi tisztségviselők jelenlétében került sor a Decebal híd alatt kialakított gokartpálya felavatására. Mint kiderült, itt elsősorban a szórakozás a lényeg, és nem a sport - az autókon nincs sebességváltó, teljesítményük pedig limitálva van, hogy ne történhessen komoly baleset a pályán, mégis élvezhető legyen a száguldozás.

A gokartozásnak egyébként hagyománya van Szatmár megyében: már a hetvenes évektől kezdődően gokartoztak, a nyolcvanas években pedig komoly versenyeket is szerveztek Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, sőt, Szaniszlón is. Ezidőtájt a szatmári gokartosok nemzetközi versenyekre is eljutottak. A kilencvenes években lassan kihalt a sportág, pedig az évtized közepéig két klub is működött: a Gyermekek Palotája és az Unio Sportklub is rendelkezett gokart csapattal. Kereskényi Gábortól megtudtuk: hamarosan a Gyermekek palotájának is lesz gokartpályája.

A most átadott pálya minden nap nyitva tart és főleg a délutáni órákban érdemes kilátogatniuk azoknak, akik ellenőrzött körülmények között száguldoznának, akár egyedül, akár másokkal versenyre kelve.


Bemutatót tartottak a pálya megnyitása alkalmából
Bemutatót tartottak a pálya megnyitása alkalmából


Igazi verseny a kisautókkal
Igazi verseny a kisautókkal


A meghívottak érdeklődtek, de nem száltak versenybe
A meghívottak érdeklődtek, de nem száltak versenybe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: