2008-11-20 02:34:36• hírek • Szatmar.ro

Évzárás, győzelemmel

A második félidőben szerzett gólokkal nyert Románia és Magyarország.

A román illetve a magyar labdarúgó-válogatott, néhány új játékost is kipróbálva, de legyőzte soros ellenfelét, megtartva ezzel a szerdai ellenfelekkel szembeni veretlenségét.

Románia Bukarestben, mindössze 2000 néző előtt, Grúziát fogadta. Mindkét csapat nélkülözni volt kénytelen legnagyobb sztárjait (Chivu és Mutu valamint Kaladze), ám ez nem gátolta meg a vendégeket abban, hogy némi meglepetésre vezetést szerezzenek: Martsvaladze használta ki Tamas és Radoi hibáját. A félidő hátralévő részében alig volt a labda a teljesen visszahúzódó és agresszívan védekező grúzoknál, miközben a románok háromszor is egyenlíthettek volna.

A második félidő is két nagy grúz helyzettel kezdődött, de azt követően a cserékkel felfrissített hazaiak tíz perc alatt megfordították az eredményt: előbb Marica fejelt teljesen üresen Cocis beívelése után, majd egy kavarodást követően Goian volt eredményes közelről.

Magyarország az ellen az Észak-Írország ellen lépett pályára, amelyet az eddigi három alkalommal mindig legyőzött. Viharos szél, néha havazásba átváltó eső, felázott pálya és 18000 néző várta a magyarokat Belfastban, de ez nem zavarta meg Erwin Koeman legénységét, aki játszotta a saját, sok passzos játékát és az első félidőben háromszor is vezetést szerezhetett volna, de Torghelle két alkalommal és Huszti pontatlanok voltak. A hazaiak első nagy helyzetéig 54 percet kellett várni, ekkor Babos tornászta ki Healy fejesét. Három perccel később Huszti tört be az ellenfél tizenhatosán belülre, középre adott labdáját Torghelle értékesítette. A bekapott gól felpaprikázta a hazaiakat, akik egy ízben a kapufát is eltalálták, de gólt Gera Zoltán szerzett, egy csodálatos, 22 méteres bombával.

A hátra lévő időben még egy Healy-Babos párharcot jegyezhettünk fel, amit ismételten a magyar kapus nyert. Ezzel Magyarország utolsó három meccsét úgy nyerte meg, hogy gólt sem kapott. Ráadásul Torghelle mindhár alkalommal gólt szerzett.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: