2008-11-19 12:49:46• hírek • Szatmar.ro

Az idei utolsó meccsek

Románia Grúzia ellen, Magyarország Észak-Írországban búcsúzik a 2008-as szezontól.

Az új játékosok tesztelése mellett egy másik közös célja is van a román, illetve a magyar labdarúgó válogatottnak a szerda esti barátságos meccsekkel kapcsolatban. Mégpedig az eddigi pozitív mérleg megőrzése: Grúzia eddig két döntetlent harcolt ki Románia ellen, míg Észak-Írország mindhárom meccsét elveszítette a magyarokkal szemben.

 

Victor Piturca román szövetségi kapitány legnagyobb gondja a szerdai találkozóval kapcsolatban, hogy nem számíthat Adrian Mutu, Cristian Chivu és Paul Codrea játékára. Persze minden bajból erény kovácsolható, ezért több fiatal tehetség is bemutatkozhat címeres mezben: Costel Pantilimon (Temesvár), Valeriu Gaman (Craiova), Cristian Tanase (Arges). A kolozsvári Cristian Panin beválogatása már régóta esedékes volt, míg Iulian Tames 2001 után szerepelhet ismét címeres mezben.

Ami a grúzokat illeti, legnagyobb sztárjuk, a Milanban szereplő Kakhaber Kaladze kisebb sérülés miatt nem lép pályára, így a csapat legnagyobb sztárja az argentin edző, Hector Raul Cuper, aki korábban dolgozott a Real Mallorca, a Valencia, a Betis és az Inter kispadján.

A magyar válogatott szintén nem számíthat az utóbbi időben remek formában szereplő Hajnal Tamás játékára, a Dortmund irányítója kisebb sérüléssel bajlódik, ezért Koeman pihenteti. Sérülés miatt hiányzik Tímár Krisztián is, ott van viszont a fehérvári Horváth Gábor és a Real Madrid Castillában szereplő Szalai Ádám.

Erwin Koeman, elmondása szerint, azt szeretné, hogy csapata legalább három játékrendet ismerjen, ezért Belfastban elképzelhető, hogy két csatárral küldi pályára együttesét. Ebben az esetben Rudolf Gergely először lehet kezdő címeres mezben Torghelle Sándor éktársaként.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: