2009-02-11 12:45:10• hírek • Szatmar.ro

Goian és Juhász helyettese kerestetik

A szerdai barátságos mérkőzések egyik fő kérdése, hogy ki helyettesítheti a két védőt.

Vége a téli szünetnek, már a kelet-európai klubcsapatok is gőzerővel készülnek a tavaszi szezonra (nyugaton nem, vagy csak alig állt a játék), míg rohamléptekkel közelednek a tavaszi világbajnoki selejtezők is. Európa-szerte barátságos találkozókat rendeznek szerdán, és pályára lép a magyar és a román válogatott is, Izrael, illetve Horvátország ellen.

A.román válogatott a legutóbbi Európa-bajnokság egyik meglepetés-csapatát, a horvátokat fogadják a Steaua ghenceai stadionjában. Victor Piturca szövetségi kapitány ismét nem számíthat két legnagyobb sztárja, Adrian Mutu és Cristian Chivu játékára, akik sérülés miatt maradnak távol, akárcsak az évzáró, Grúzia elleni találkozón. Előzőt a craiovai Florin Costea pótolhatja a horvátok ellen, míg utóbbi szerepkörét Mirel Radoi láthatja el. Ám papíron mindketten ott lehetnek majd márciusban a szerbek, majd az osztrákok elleni világbajnoki selejtezőkön, ellentétben a Goian-Ghionea párossal, akik eltiltás miatt hiányoznak majd. Főleg Goian távolléte érintheti érzékenyen a csapatot, így Radoi védőként való bevetése ezért is fontos lehet szerda este.

A horvátok, akik még soha nem szenvedtek vereséget Románia ellen, kis túlzással ünnepre készülnek, mivel ismét pályára léphet majd a csapatban a tavaly tavasszal kettős lábszárcsonttörést szenvedő brazil származású csatár, Eduardo da Silva.

Ami a magyar válogatottat illeti, az izraeli mérkőzés sorsa sokáig bizonytalan volt, ám a biztonsági helyzet normalizálódása (ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni a Közel-Keleten) következtében végül mégis megrendezhetik. A találkozónak Ramat Gan városa ad majd otthont, ahol Erwin Koeman szövetségi kapitány is elsősorban azt keresi, hogy ki helyettesítheti majd Tiranában Juhász Rolandot, aki sárga lapjai miatt hiányzik majd.

A holland mester egyelőre salamoni döntést hozott, így az Anderlecht bekkje pályára lép a Szentföldön, főleg, hogy Vaskó Tamást nem engedte el klubja, az Avellino, míg Gyepes Gábor sérülés miatt nem léphet pályára. Rajtuk kívül sérülés miatt Bodnár László és Dárdai Pál is hiányzik a csapatból, míg Babos Gábor felesége gyermeket vár, ezért kapott „felmentést".

Ami a szerdai mérkőzést illeti, Koeman elmondta, hogy ez egy remek alkalom az Albánia elleni mérkőzésre való felkészülésre, mert a két csapat hasonló stílusban játszik. Hozzátette, hogy a megfelelő hozzáállás mellett az eredmény is fontossággal bír számára, mert a csapat környékén remek a hangulat, és ezt csak egy jó eredmény tarthatja fenn.

A román válogatott Horvátország ellen nyitja az új évet

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: