2010-04-26 12:36:17• hírek • Szatmár.ro

Gödri Réka, baba szakértőnk

Cikksorozatunkban több hete útnak indított szakértői rovatunk tanácsadóit és szakértőit próbáljuk közelebbről bemutatni. Most baba szakértőnket hozzuk közelebb olvasóinkhoz.

Gödri Réka 1981. március 4-én született Kovászna megyében. A középiskolát Sepsiszentgyörgyön végezte, majd a Kolozsvári Protestáns Teológiai intézetben kapott lelkészi képzést. Réka kisbabákkal kapcsolatos dolgokkal Ágnes lánya születése után kezdett foglalkozni.

A gyermeknevelési szabadságon töltött két év alatt szívügyévé vált a kötődő neveléssel, az igény szerinti szoptatással kapcsolatos információk terjesztése, valamint a babahordozás és a mosható pelenkázás népszerűsítése. Szakértőnk úgy látja, hogy napjainkban nagyon sokan hagyják abba pár hét próbálkozás, vagy az első gondok megjelenése után a szoptatást, vagy talán el sem kezdik, és ennek elsődleges oka főként az információhiány. Azt sem tudják sokan, hogy a megszokott kengurukban való hordozás nem feltétlenül tesz jót a kisbabáknak, főként akkor, ha kifelé hordák, hogy úgymond lásson többet a világból. Ezen kenguruk helyett ajánlott az ortopédiailag helyes testtartást biztosító, nagyon kényelmes és ma már nagy választékban kapható babahordozó eszközöket használni. (pl. babaerszény, hordozókendő stb.) A mosható pelenkák használata pedig egészségügyi, környezetvédelmi és anyagi okok miatt is sokkal előnyösebb az eldobható pelenkánál.

Szakértőnk, amikor lánya egy éves lett, elindított egy baba-mama klubot, mivel nagyon fontosnak tartotta azt, hogy a kétéves gyermeknevelési szabadságukat töltő anyukáknak lehetőségük legyen, más hasonló helyzetű anyákkal is találkozni, együtt informálódni, és kikapcsolódni. Ez a klub, immár majdnem másfél éve működik, és alkalmat adott sok téma megbeszélésére szakemberek bevonásával. A klub vendége volt már neonatológus szakorvos, fogorvos, allergológus orvos és szoptatási tanácsadó is. Réka elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy a klub rendelkezik egy babahordozó gyűjteménnyel is, ami által az anyukák kipróbálhatják a babahordozást.

Szakértőnk segít bármilyen kisbabákkal-kisgyermekekkel kapcsolatos kérdésben, hiszen különösen fontosnak tartja azt, hogy az anyukák tájékozódjanak, informálódjanak. Réka a szakértői rovatunkat azért tartja jónak, mert ez is egy forrása lehet a korszerű és helyes információknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: