2010-05-02 10:20:29• hírek • Szatmár.ro

Gödri Alpár, fotós

Bemutató cikksorozatunkban ezennel fotós szakértőnket mutatjuk be közelebbről olvasóinknak, aki többek között beszámol eddigi sikereiről is.

Gödri Alpár 1977. január 3-án született Brassóban, tanulmányait Kolozsváron, majd Nagyváradon végezte. A fotózásban rendkívül érdekesnek találja, hogy mindig izgalmas téma után kell kutatni, és nem a megszokott képeket kell felmutatni. Ettől az állandó kereséstől válik igazán érdekessé ez a hivatás. Szakértőnk 2004 óta foglalkozik komolyabban fotózással. Úgy mint minden más gyerek, ő is kattogtatta a fényképezőgépet családi alkalmakon és kirándulásokon, de csak hat éve próbál komolyabban utánanézni annak, hogy mit jelent a fotózás, és milyen szakterületek vannak ezen belül. Álpár számára ez egy olyan munka, illetve folyamat, amely hosszú ideig tart; az ember mindig tanul, olvas erről valami újat, hiszen a technika fejlődik és a téma állandóan változik.  A fotózás nem csak hobbivá, hanem hivatássá is vált miután befejezte a nagyváradi sajtókollégiumot. A tanulmányok után egy erdélyi napilapnál dolgozott, mint fotóriporter és tudósító.

„Az egyik amit a fotózás terén sikernek könyvelek el, tulajdonképpen az, hogy a kolozsvári Insomnia kávézóba hívtak meg kiállítani. Ez nem egy általam elképzelt dolog volt, hanem csak bemutattam egy anyagot, és a kávézó vezetője, aki grafikus képzőművész, elmondta, hogy fotóimat szeretné a kávézóban látni. Kudarcok állandóan érik az embert, hiszen elképzelünk valamit, de az nem mindig sikerül egyből úgy ahogy elgondoltuk. Ezek kisebb kudarcok, amelyen az ember túlteszi magát.” - mondta el fotósunk. Számára az elkövetkezendőkben fontos, hogy az elképzelt terveit megvalósíthassa, illetve azt amit elkezdett, be tudja fejezni. Mint legtöbb fotósnak, neki is az a vágya, hogy kitalálja a többi képeket, elkapja a jó pillanatokat.

Szakértőnk bármilyen fotózással kapcsolatos kérdésekre – technikai, fotógondolkodási kérdésekre – szívesen válaszol. A szakértői rovat szerinte azért jó, mert egy honlapon működik, és manapság rengetegen olvassák, nézik az oldalakat.  Az emberekben felmerülnek kérdések, de nem mindig tudják, hogy kihez forduljanak ezekkel. Jó, hogy oldalunkon is van egy olyan folyamatosan bővülő szakértői csoport, akihez bátran lehet fordulni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: