2012-01-13 17:19:12• hírek • Kocsis Zoltán

Tíz-tizenöt buszt venne a város

Február elején szavazhat a városi tanács Szatmárnémeti idei költségvetéséről, többek között arról is, hogy pontosan hány és milyen busszal bővítik és újítják a Transurban gépkocsiparkját.

Kereskényi Gábor, a szociális közszolgáltatásokért, így a tömegközlekedésért is felelős alpolgármester elmondta, hogy tíz-tizenöt busszal szeretnék lecserélni a Transurban már kiöregedett járműveit.

A tömegközlekedésért felelős vállalat gépkocsiparkja jelenleg 47 buszból áll. Ebből tizenötöt 2006-ban vásároltak (a tavaly fizette ki a város a lízing utolsó részletét), tíz kisbuszt pedig még 2002-ben vett Szatmárnémeti. A fennmaradó járművek egyaránt húsz évesnél idősebb Ikarusok és Romanok, amelyek már a szolgáltatás minőségét veszélyeztetik. Ezért döntött úgy a város vezetése, hogy tucatnyi buszt vásárolna az idén. A kérdés már csak az, hogy mennyire és főleg, hogy milyen korú buszra lesz pénz?

„Egy 60 személyes, vadiúj busz ára megközelítőleg 130.000 - 140.000 euró. Egy négy-öt éves járműé pedig 50.000 - 55.000", engedett betekintést a kulisszák mögé Kereskényi. Az alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a közelmúltban Budapest és Csíkszereda is néhány éves használt buszokat vásárolt. Hozzátette, hogy csak olyan világmárkák jönnek szóba, mint a Volvo, a Mercedes vagy a  MAN.

Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor is elmondták, hogy a vásárlás csakis banki hitelből finanszírozható. „A hitelkeretünket nem merítettük ki, így ez nem okozhat gondot", mondta a polgármester, hozzátéve: a hitelfelvétel procedúrája miatt az új buszok legkorábban az év harmadik negyedében állhatnak munkába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: