2011-06-01 17:18:12• hírek • Kocsis Zoltán

Gödörben a szatmári vívás – egy bemutató kedvéért

Aki szerda kora délután végigsétált a George Coposu sétányon és a Szamos áruház nem kötötte le nagyon a figyelmét, azt nem mindennapi látvány fogadta a „gödörben": gyerekek párbajtőröztek ugyanis a rekkenő melegben.

A tűző napsütésben és a csörték zajában a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőr-szakosztályának fiatal tehetségei tartottak nyilvános bemutató versenyt. Dan Suta edző, mint egy profi tévékommentátor, mikrofonban magyarázta a szakavatatlan közönségnek, hogy mi történik éppen a páston, míg Nagy Lehel kollégája ezúttal a mérkőzésvezető szerepét vállalta el. Csiszár Ferenc pedig a sajtószóvivőét.

„A gyermeknapi ünnepségsorozat keretében merült fel ennek a bemutató versenynek a lehetősége és mi ezt azonnal elfogadtuk. Nagyon örülök neki, hogy a gyerekek elhagyhatták kicsit a vívótermet, ez nekik is élmény", mondta a mester. Aki az esemény rendhagyó mivoltát firtató kérdésre nevetve kezdte sorolni, hogy edzői pályafutása alatt hol látott már párbajtőrversenyeket: „Szállodától színházig vettem már részt vívóeseményen, sőt templomban is", mesélte.

Miközben a sétányon végigsétáló járókelők meg-megálltak és csodálkozva nézték a „mélyben" felszerelt pástot, addig a mester elmondta, hogy a 11-12 éves gyerekek egy, „házi verseny" legjobb nyolcas szakaszát vívják meg éppen. „Ezek a gyerekek mind részt vesznek majd a konstancai gyerekbajnokságon, előtte pedig a hétvégi Nyár Kupán", mondta a mester.


Vívóbemutatónak adott otthont a "polgármester gödre"
Vívóbemutatónak adott otthont a "polgármester gödre"


A rendhagyó vívóesemény kapcsán, melyen Ilyés Gyula polgármester is tiszteletét tette, Csiszár Ferenc elmondta, hogy minden egyes gyereket szívesen látnak a Csipler Sándor Vívóteremben, főleg a 7-11 éveseket. „Sok az ügyes gyerek Szatmáron, mi meg megpróbálunk jó sportolót nevelni belőlük".

Majd a profikról ejtvén néhány szót, elmondta, hogy a hétvégén Pop Adrian, Szilágyi Adrian és Árkosi Bertalan társaságában Bernbe utazik, ahol a Grand Prix-versenyen már az olimpiai selejtező pontjaiért megy a harc. Szintén a hétvégén Amalia Tatararan Bukarestbe utazik, ahol a Román Kupa versenysorozatában lép majd pástra.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: