2013-04-03 14:17:22• hírek • Szatmár.ro

Gödörben - A börtön világáról beszélt Rácz Ervin

Rácz Ervin
Rácz Ervin

Az Iskola másként nevű programon belül a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében hetven diák előtt tartott előadást Rácz Ervin börtönlelkész a börtön világáról. A Refszatmár.eu beszámolója.

Ráhangolódás ként megnéztek a jelenlevők egy riportfilmet, ami a börtönben készült. Ezután a lelkipásztor beszélt börtönélményeiről, amit nagy érdeklődéssel hallgattak. Olyan bizonyságtételek hangzódnak el a börtönben, amelyek nem forgatókönyv szerint, hanem szívből törnek elő.

Ezek közül egy párat említett a lelkész: „Tiszteletes úr, ha engem nem zárnak be a börtönbe, akkor biztos, hogy a pokolra jutok, de itt volt alkalmam elgondolkodni az életemről és tudom, hogy rossz úton jártam." Hihetetlen, hogy valaki hálás lesz azért, mert börtönbe került. Íme, ilyen is van.

Másik bizonyságtétel: „Én a templomtól száz méterre laktam mégis a kocsmába jártam ... és itt vagyok!" Egyszerű, őszinte felismerés, de jó, hogy még idejében megbánta bűneit. Egyszer a húsvéti istentiszteleten beszélt a lelkész a nagypénteki eseményekről, Krisztus szenvedéseiről. Az egyik kigyúrt, erős testalkatú, morcos képű rab prédikáció közben dühösen felugrott és az mondta: „Ha én ott lettem volna megvertem volna az összes katonát és mindenkit, aki Jézust bántotta" Nem viccelt, komolyan aggódott Jézusért és átélte azt, hogy mit tett érte. Szükséges volt ez az áldozat érte is!

A börtön falain belül is lehet érezni azt a szabadságot, amit csak Krisztus adhat mindenkinek, de az előadó óvta a diákokat ennek az élménynek az átélésétől, mert nehéz a gödörből kimászni, de van aki segítsen, mert a bűn szolgája gyáva rab, a Krisztusé szabad.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: