2012-03-05 17:33:43• hírek • Kocsis Zoltán

Godanca nem jelent meg az első tárgyaláson, halasztást kért

Nem jelent meg a Szatmár Megyei Törvényszéken hétfőre kitűzött első tárgyalásán Dumitru Godanca. A városi tanácsos ügyének tárgyalását március 19-re halasztották.

A szatmárnémeti PDL egyik vezető politikusa ellen január végén indult eljárás, azt követően, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügynökség Nagyváradi Irodájának (DNA) munkatársai őrizetbe vették. A vád szerint a Transgaz Szatmár megyei irodájának vezetője a szintén őrizetbe vett Ioan Paullal közösen 2011 februárja és márciusa között létrehozott egy hálózatot, mely révén cigarettát szerettek volna Romániába csempészni Ukrajnából. A terv szerint minden egyes alkalommal, ismételt módon, kétszáz karton dohányárút csempésztek volna át a határon. A vádirat szerint a két férfi tízezer euró fejében próbálta megvásárolni a Határrendőrség két alkalmazottjának „jóindulatát." A tervet végül nem sikerült működésbe hozniuk, mivel nem tudtak megegyezni a „beszállítókkal", áll a DNA vádiratában.

Godanca néhány nappal letartóztatását követően elismerte bűnösségét, majd szabadlábra helyezték. A február másodikai városi tanácsülésen enyhén szólva röhejes magyarázattal rukkolt elő, mondván: az egész vád a DNA koholmánya és ő ennek az áldozata.

A hivatalos indoklás szerint a két vádlott azért nem jelent meg a tárgyaláson, mert nem volt ügyvédjük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: