2012-05-16 10:09:31• hírek • Póti Orsolya

Nagy sikernek örvendett az akusztikus gitárkoncert

A Terracota Trió tagjai: Veronique Gillet, Carlos Franco és Fernando Freitez Gassan
A Terracota Trió tagjai: Veronique Gillet, Carlos Franco és Fernando Freitez Gassan

Május 15-én, kedd este az igényes gitárzene kedvelőit várták az Északi Színházba, ahol színvonalas előadók bizonyították be ismét, hogy az akusztikus gitárzene igenis érdemes a figyelemre. Az idei akusztikus gitárkoncert meghívottjai a Szabó/Major Duó és a Terracota Trió voltak.

Szatmárnémetiben immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Akusztikus Gitárkoncert, melynek az Északi Színház adott otthont május 15-én. A színvonalas rendezvény szervezőinek célja elsősorban az, hogy népszerűsítsék az igényes, akusztikus gitárzenét, valamint bebizonyítsák: rengeteg tehetséges zenész létezik, akikről a közönség gyakran tudomást sem szerez.

Szatvári Csaba főszervező idén is tett arról, hogy a gitárzene Szatmár megyében is kedveltté, ismertté váljon, hiszen a meghívott előadóművészeknek igényes és magas színvonalú produkciókkal sikerült elkápráztatniuk a közönséget. A koncert szervezése során, mondhatni igazi unikumokra esett a választás.

A magyarországi Szabó Sándor az idei rendezvénynek is vendége volt, aki több duó kombinációnak is tagja volt az est folyamán. Elsőként a szintén magyarországi Major Tamással lépett színpadra, majd a Terracota Trió tagjaival, Veronique Gillet-vel, Carlos Francoval és Fernando Freitez Gassánal.

Terracota Trio, valamint Szabó Sándor és Major Balázs

A koncert második felében a Terracota Trió előadását hallgathatta meg a közönség. Az 1982 óta együtt muzsikáló trió zenéje hidat képez a latin-amerikai és az európai klasszikus gitárzene között, melyben hallható a modern latin zenék lüktetése. A rendezvény az előadók közös produkciójával, A varázslók táncával zárult. A közönség vastappsal jutalmazta az előadók kivételes koncertjét.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: