2011-05-12 07:10:45• hírek • Blikk.hu

Gigi és Jerzy szeretkezése miatt is büntettek

Összesen mintegy 144 millió forint büntetést rótt ki a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az RTL Klub Való Világ című műsora 4. szériája novemberi és decemberi adásainak szabálysértései miatt - jelentette be a médiatanács szóvivője a testület ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A sorozat vizsgálata nyomán hozott döntésről Kiricsi Karola elmondta: az RTL Klub etikai kódexben vállalta a műsor sugárzása előtt bizonyos szabályok betartását. A negyedik szériára azonban ennek ellenére számos nézői panasz érkezett - közülük 127 írásban - a médiatanácshoz erre az időszakra vonatkozóan.

A médiatanács még tavaly decemberben hozott arról határozatot, hogy vizsgálják ki a műsort, ezért munkatársaik percről percre vizsgálták és elemezték a ValóVilág4. adásait.

A testület a büntetés legnagyobb részét a rossz korhatár-besorolás miatt szabta ki. Mint mondták, az RTL Klub a „12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott" besorolást használta. Tavaly novemberben és decemberben azonban negyven alkalommal sértette meg ezt a műsorfolyamban megjelenő tartalmakkal.

A médiatanács összességében megállapította, hogy a műsorra jellemző volt "a hatásvadász feldolgozási mód", és halmozottan megjelent benne az agresszió, a hisztéria, a szexualitás, az intrika, a trágárság, illetve az alkohol- és cigarettafogyasztás.

A teljes cikk a Blikk.hu oldalán olvasható.


Ez a jelenet is kiverte a biztosítékot a Médiatanácsnál
Ez a jelenet is kiverte a biztosítékot a Médiatanácsnál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: