2011-11-04 17:01:22• hírek • Póti Orsolya

Gergely Csaba alkotásaiból nyílt tárlat

Különleges események adott otthont a Szatmári Alkotóház november 4-én, délután. Gergely Csaba szatmári festőművész, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnökének 60. születésnapja alkalmából nyílt életmű kiállítás.

Az Alkotóházba látogatók ez alkalomból a festőművész számos alkotását tekinthetik meg, hiszen még a 80-as évek gyümölcseit is kiállította Gergely. A pénteki ünnepélyes tárlatnyitónak az Alkotóház díszterme adott otthont, ahol már a berendezésből sejteni lehetett, hogy ez a kiállítás nem mindennapi.

A rendezvényt az XXL Együttes tagjai nyitották meg egy hangulatos dallal, és a résztvevők az ünnepség végéig nekik köszönhették a zenés perceket. A műsort Varga Mária, a Szatmári Művészeti Iskola sajtóreferense vezette, aki néhány kedves szóval köszöntötte a résztvevőket és nem utolsó sorban az ünnepeltet.

A kiállításmegnyitót jelenlétével megtisztelte Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke, Erdei D. István képviselő és Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke. Csehi köszönetét fejezte ki a festőművésznek a szatmári kultúra fejlődésért tett munkájáért biztosítva a képzőművészek egyesületét arról, hogy ez a kiváló együttműködés továbbra is működni fog.

Gergely Csaba 2009 óta a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke, és már 33 éve aktív tagként tevékenykedik az egyesületen belül. 1996 januárjában elkészítette a Szatmárnémeti római-katolikus Szentlélek templom számára a Keresztút sorozatot, rendbontóan grafika alakban, tus és diófapác technikával, modern megfogalmazásban. Ugyanebben az évben illusztrációkat készített a Szatmári Római Katolikus Püspökség által kibocsátott Ifjúsági énekeskönyvbe, majd 1998-ban kiadott ifjúsági imakönyv is az ő illusztrációival lett színesebb. 1998-ban a Szatmári Római Katolikus Püspökség megbízására megfestette a Szatmár megyei adorjáni templom fő oltárképét.

Több egyéni kiállítása volt Szatmárnémetiben, Nagybányán, Nagykárolyban, Zilahon, Kolozsváron és Magyarország egyes városaiban is. Kedvenc technikája az olaj, tusrajz és a szépia; szívesen alkot portrékat, csendéleteket, tájképeket és virágokat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: