2012-06-06 12:55:04• hírek • Szatmár.ro

Geréb Miklós az RMDSZ ákosi polgármester-jelöltje

Geréb Miklós 1957-ben született Krasznamihályfalván, nős, egy gyerek édesapja, református vallású. Tanulmányait a Krasznamihályfalvi Általános Iskolában kezdte, a Tasnádi Reál-Humán Középiskolában szerzett érettségi diplomát. A 1990-es évek végén RMDSZ-elnök, 2002-2004 között szintén elnök, 2008-tól megyei küldött az RMDSZ-nél. 2004-től a Nagykárolyi Református Egyházmegye főgondnoka. 1992-től Ákos község polgármestere.

- Hosszú évek állnak ön mögött, amelyet az ákosi önkormányzat élén töltött el. Melyek azok az okok, amelyek miatt ismét indul a helyhatósági választásokon?

- Be kell fejeznünk azokat a munkákat, amelyeket a község érdekében elkezdtünk, illetve ki kell használnunk mindazokat a beruházási lehetőségeket, amelyek révén még fejlettebbé tehetjük a községet, ahol lakunk. 2008-ban ígéretet tettünk arra, hogy folytatjuk a községi utak felújítását, a járdák aszfaltozását, a csatornázást, továbbra is különös figyelemmel kezeljük az egyházak támogatásának ügyét, felújítjuk a polgármesteri hivatal épületét, lezárjuk a földügyeket, az eddiginél is jobban kihasználjuk a község turisztikai adottságait, helyi ipari parkot létesítünk, hogy a község szakembereinek ne kelljen ingázniuk. A megígért dolgokat az elmúlt négy év során igyekeztünk teljesíteni és ez 95%-ban sikerült. Megvalósítottuk a község egész területén a községi utak korszerűsítését, új polgármesteri hivatalt építettünk, az egyházakat egyformán támogattuk. Ákoson ravatalozót építettünk, a községi könyvárat a Biblionet program keretében multimédiás számítógépekkel láttuk el, amely így a környék egyik legmodernebb könyvtára lett.

A földvisszaadási kérelmeket 95%-ban lezártuk. A község két strandjának maximális kihasználását turisztikai szempontból mi sem mutatja jobban, hogy szezon idején telt házzal működnek. Ipari park létesült Ákoson, de a gazdasági válság miatt kevés munkahelyet biztosít, reméljük, a jövőben ez változni fog. Multifunkcionális munkagépet vásároltunk utánfutóval, hóeltakarítóval, községi szinten teljesen modernizáltuk a közvilágítást, új, uniós szabványoknak megfelelő orvosi rendelőt építettünk. Megvalósult az ákosi V-VIII. osztályos iskola nyílászáróinak a cseréje. Az ákosi I-IV. osztályos iskola teljes felújítását a Világbank által finanszírozott projekt tette lehetővé, amelyet megnyertünk. Gyermekeink így európai normáknak megfelelő iskolában tanulhatnak. Krasznamihályfalván is megtörtént az I-IV. osztályos iskola rehabilitálása, a nyílászárók cseréje és a központi fűtés kialakítása. A legnagyobb beruházás a község szempontjából az ákos- krasznamihályfalvi 23 km-es ivóvízrendszer kiépítése, átadása és beindítása, amelynek köszönhetően 100 család élvezheti a vezetékes víz nyújtotta kényelmet, és jelen pillanatban több, mint 100 kérvényező van, aki csatlakozni szeretne a rendszerre. Megnyertük a csatornázási rendszer és a szennyvíztisztító telep pályázatát, amelynek munkálatait még az idei évben elkezdjük. Bátran kijelenthetem, hogy a 2008-ban megígért dolgokat teljesítettük és messzemenően túlléptük.

- Több olyan megvalósítást felsorolt, amelyek a község jólétét, fejlődősét szolgálták, mégis melyek azok a dolgok, amelyek fontosabbaknak tart a község szempontjából?


- Az iskolákon végzett beruházások, a ravatalozó megépítése, a vízrendszer és a kanalizálás megvalósítása, a polgármesteri hivatal megépítése, és minden olyan beruházás, megvalósítás, amely a község fejlődését és az itt lakók jólétének az elősegítését szolgálja. Itt szeretném megjegyezni, hogy a felsorolt dolgok, amelyek a községet egy fejlett, folyamatosan épülő, fejlődő hellyé tették, Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök, és az RMDSZ segítsége nélkül nem valósulhattak volna meg. Ákos község nagymértékben neki köszönheti fejlődését, illetve a megyei és az országos RMDSZ támogatásának. Azok a jelentős beruházások, amelyek folyamatban vannak az RMDSZ-nek köszönhetően, nem biztos, hogy befejeződnének, illetve a magyar településeken a fejlődés jelentős arányban csökkenne, vagy félbe is maradna a támogatás hiánya miatt, ha a szervezet nem maradna meg a megye élén.

- A felsorolt megvalósítások között akad-e olyan, ami nem sikerült, de szerette volna a közösség, illetve azok megvalósulnak az elkövetkező mandátumban?

- Ami negatív eredménynek tudható be az önkormányzat részéről, az az ipari park hatékonyabb működése, hogy több munkahely legyen Ákoson. Nem a mi hibánkból alakult így, mert a gazdasági válság negatív hatással van a befektetőkre. A járdák rehabilitálását pedig azért halasztottuk el, hogy a vízvezetékrendszer és a csatornahálózat munkálatai miatt ne kelljen tönkre tennünk. De ezeknek a megvalósítása szerepel a következő négy év tervei között, azaz a csatornázás és a szennyvíztisztító építésének befejezése, továbbá egy sportcsarnok építése, a községi fiataloknak egy olyan helység kialakítása, ahol minőségi szórakozási lehetőségekben részesülhetnek, tánccsoport kialakítása, Ákos községnek saját futballcsapat, a járdák rendbetétele (miután a szennyvízhálózat megépül), az egyházak és iskolák további hatékony támogatása, a helyi szociális problémák orvoslása. A helyhatósági választással kapcsolatban pedig elmondanám, hogy bízok a lakosságban, bízok abban, hogy amit sikerült megvalósítani, azt a község érdekében tettük, és a lakosság az eredmények alapján fog dönteni.

Nem ígérgettünk, hanem cselekedtünk, igyekeztünk maximálisan kihasználni az adott lehetőségeket, amelyben nagy segítségünkre volt a helyi és a megyei RMDSZ. Optimista vagyok és istenfélő ember, és bízom abban, hogy mindazok a lakosok, akik a községben élnek, nemzetiségre és felekezeti hovatartozástól függetlenül tudják azt, hogy az egyházak támogatása mindig prioritás volt számomra, és nem az ígéreteknek, hanem tetteknek hisznek. Ennek fényében úgy gondolom, hogy a 2012-es helyhatósági választást megnyerem. Arra kérem a lakosságot, hogy nemcsak mint RMDSZ-polgármesterjelöltre, hanem a községi és a megyei tanácsosjelöltekre, és a megyei elnökre Csehi Árpád személyében is az RMDSZ-re szavazzanak. Az már bizonyított tény, hogy ha nem vagyunk ott az önkormányzatokban, a megyei vezetésben, akkor mindazok a döntések, amelyek ezeken a helyeken születnek, túlnyomórészt ellenünk születnek.

Ezért kérek mindenkit hogy szavazzon a tulipánra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: