2010-06-05 16:31:14• hírek • Szatmar.ro

Szégyen, gyalázat!!

A fél gőzzel játszó Hollandia 6-1-re verte meg a felháborítóan gyenge Magyarországot.

Utolsó barátságos meccsére készült Hollandia labdarúgó válogatottja a küszöbön álló világbajnokság előtt, és biztosabbra nem is mehetett volna, minthogy Magyarországot válassza ellenfélnek. Lehet, a találkozó előtt ők sem így gondolták, ám az amszterdami 90 után biztosan így vélekednek.

Pedig nem indult jól számukra a találkozó, hisz egy kontra végén Dzsudzsák szépen csavart Stekelenburg kapujába a hatodik percben. Magyarország vagy nem akarta elvenni a hollandok önbizalmát, vagy ez volt a célja (a szerzett gól), mert ezzel véget is írt számára a meccs. Mintha a mezeket hagyták volna csak kinn a pályán a játékosok...

A vendégek előnye a 22. percig élt, akkor van Persie, akinek a közelében nem volt magyar játékos, 18 méterről kiegyenlített. A szünet előtt újabb gól nem született, nem úgy utána. Az 55. percben négyen támadták Robbent, középen Sneijder üresen passzolhatott a hálóba. Kilenc perccel később Robben, újabb héttel később pedig van Bommel talált be. A legmegalázóbb ugyanakkor Eljero Elia gólja volt. Félreértése ne essék, nem a 23 éves szélső viselkedett megalázóan, hanem... Szóval, a Hamburg szélsője beállt, kicselezett négy embert majd gólt lőtt. Jó, ha 40 másodpercet volt a pályán! Mint a grundon, amikor a nagy tesó beáll a kisöcsi haverjai ellen!!!

Mivel ezt követően még Robben is betalált, örömmel jelenthetjük: van fejlődés a magyar fociban. Tizenhat évvel ezelőtt ugyanis hetet kapott a válogatott az 1994-es világbajnokság előtt. Persze arra is a hollandok készültek.


Talán így jobban ment volna: több labdával, ellenfél nélkül fotó: mlsz.hu
Talán így jobban ment volna: több labdával, ellenfél nélkül fotó: mlsz.hu


Talán nincs szurkoló, aki elvárta a meccs előtt, hogy Magyarország megverje a hollandokat, még akkor is, ha azok legnagyobb gondja az volt, hogy nehogy megsérüljenek. De!

Az elfogadhatatlan, hogy a magyar válogatott, bárki legyen is az ellenfél, egy meccs utolsó 84. percében ne lőjön kapura. Sőt, ne is járjon az ellenfél kapuja környékén!

Az is elfogadhatatlan, hogy három gólt úgy kapjon, hogy a tizenhatos környékén teljesen üresen lőhessen az ellenfél játékosa!

Az is elfogadhatatlan, hogy beálljon egy játékos és fél perc alatt a fél csapatot kicselezve gólt szerezzen!

Fülöpnek, Priskinnek nincs csapata jövőre (a jelenlegi nem tart rájuk igényt), Bodnár, Horváth, Szélesi, Elek, Lázok, Laczkó a lesajnált NB1-ben játszanak. Ha már a válogatottért nem küzdenek (úgyis barátságos), ha már az edzőért, egymásért vagy mittomén miért nem küzdenek, akkor legalább magukért (itt lehet megmutatni, ki mit tud) küzdöttek volna. Hogy ezt sem tették meg, ez már felháborító!

Bár talán, már elnézést, megérdemlik sorsukat!

Erwin Koemantól pedig azt lenne jó megtudni, hogyan sikerült elérnie azt a bravúrt, hogy az amúgy remek képességű Dzsudzsák vagy Huszti villanni sem tud a válogatottban már hónapok óta?!

Le kellene vonni a konklúziókat és....Tot ziens!!!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: