2010-03-19 00:52:32• hírek • Szatmar.ro

Gera kiejtette a Juventust

Nyolc gól Brémában, hét Brüsszelben, hosszabbítás Wolfsburgban.

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek csütörtöki visszavágói, nyugodtan mondhatjuk, minden igényt kielégítettek mind izgalom, mind a gólok számát tekintve. A nyolc mérkőzésen összesen 34 gól született, ami 4,3 meccsenkénti gólátlagot jelent. Mindössze egy meccsen született csak egy gól (Liége-ben) és csak a Panathinaikosz és a Lille nem tudott betalálni.

Ami a magyar játékosokat illeti, csapataik egyaránt négy gólt lőttek, ők felemás napot zártak. Juhász Roland csapatának, az Anderlechtnek ugyanis ez kevés volt a Hamburg ellen. Gera Zoltán és a Fulham viszont varázsolt, az est meglepetését okozva ezzel.

A londoniak ugyanis egy héttel korábban 3-1-es vereséget szenvedtek a Juventus otthonában és kevesen fogadtak volna továbbjutásukra. Főleg, miután a 2. percben Trezeguet tovább növelte az olaszok előnyét. A hazaiak viszont ettől nem ijedtek meg, Zamora hét perccel később kiegyenlített. Ezt követően pedig, minden túlzás nélkül, Gera Zoltán órája jött! A magyar válogatottól eltanácsolt csatárról előbb a 27. percben kiállították Cannavarót, majd a 39. percben a Ferencváros egykori játékosa előnyhöz juttatta csapatát. A hazaiak hatalmas fölényben játszottak és a 49. percben büntetőhöz jutottak, ami mögé Gera állt és imponáló magabiztossággal értékesítette is. Tovább tartott az angol fölény, ami azonban csak a 82. percben érett (mindent eldöntő) góllá: ekkor Dempsey ritkán látható szép emeléssel taszította teljes letargiába a vendégeket.


Gera két gólt lőtt a Juventusnak fotó: fulhamfc.com
Gera két gólt lőtt a Juventusnak fotó: fulhamfc.com


Szintén 1-3-as hátrányban várta ellenfelét, a Hamburgot az Anderlecht, amelynek színeiben Juhász végig a pályán volt. Bár az első félidő sem volt eseménytelen, a meccs igazán a 40. perc után pörgött fel. Ekkor szerzett ugyanis vezetést Boateng révén a német csapat, amit azonban a hazaiak még a szünet előtt megfordítottak - Lukaku és Suarez volt eredményes. Az 54. percben Jansen egyenlített, de aztán Biglia ismét előnyhöz juttatta a belgákat. Sőt, Busszufa gólja után már kettő volt a különbség, ám Petric a 75. minutumban lehűtötte a hazaiak reményeit.

Fantasztikus meccset játszottak Brémában is, ahol a Werder 1-1-es idegenbeli döntetlen után várta a Valenciát. A spanyolok azonban villámrajtot vettek, Villa és Mata góljaival negyed óra alatt két gólos előnyt szereztek. Ekkor a hazaiak mestere cserélt, az újonnan beállt Almeida pedig gyorsan szépített. Csakhogy Villa a szünet előtt ismét betalált. A németek ettől sem törtek meg, a második félidőben pedig Frings és Marin góljaival egyenlítettek, majd miután Villa ismét betalált, Pizarro újból egalizált. Ám ez is kevés volt a továbbjutáshoz...Illik megemlíteni a meccsel kapcsolatban, hogy a spanyol oldalon Villa mesterhármasa mellett Silva három gólpasszal járult hozzá a továbbjutáshoz.

A Liverpool Gerrard büntetőjével már a 9. percben ledolgozta hátrányát a Lille-el szemben, sőt a második félidő nyitányán Torres is betalált, mégis, csak a 89. percben dőlt el a továbbjutás, amikor a spanyol csatár második gólját is megszerezte.


Gerrard büntetőből volt eredményes fotó: liverpoolfc.tv
Gerrard büntetőből volt eredményes fotó: liverpoolfc.tv


Nem akármilyen körülmények között dőlt el a továbbjutás kérdése Marseilles-ben sem, ahol a hazai csapat és a Benfica 1-1-re állt és a hosszabbításra készült, amikor a 90. percben Kardec továbblőtte a vendégeket.

A másik lisszaboni csapat, a Sporting sorsa is csak az utolsó sípszónál dőlt el: ám mivel egy héttel korábban Madridban az Ateltico otthonában 0-0 lett a végeredmény, a mostani 2-2 a spanyolok továbbjutását jelentette.

A belga Standard Liege nem kis meglepetésre egy héttel korábban 3-1-re nyerni tudott a Panathinaikosz otthonában, így a visszavágó formalitásnak ígérkezett. Főleg, hogy a 45. percben Mbokani még rátett egy lapáttal (értsd, góllal) a hazaiak előnyére.

A legtöbbet Wolfsburgban (na és Kazanyban) izgulhattak a szurkolók. A tatárországbeli 1-1 után némi meglepetésre a Volkswagen Arénában Kasajev góljával a vendégek szerezték meg a vezetést. A németek számára a szünetben beálló Obafami Martins bizonyult a nyerő embernek: a nigériai előbb kiegyenlített, majd a hosszabbítás utolsó előtti percében adott egy gólpasszt Gentnernek, így a németek jutottak be az Európa-liga legjobb nyolc csapata közé.


Martins volt a Wolfsburg nyerő embere fotó:vfl-wolfsburg.de
Martins volt a Wolfsburg nyerő embere fotó:vfl-wolfsburg.de


Eredmények (összesített eredmény):

Fulham - Juventus 4-1 (5-4)
gólok: Zamora (9.), Gera (39., 49., 11-es), Dempsey (82.), illetve Trezeguet (2.)

Marseille - Benfica 1-2 (2-3)
gólok: Niang (70.), illetve Pereira (75.), Kardec (90.)

Standard Liege - Panathinaikosz 1-0 (4-1)
gól: Mbokani (45.)

Werder Bremen - Valencia 4-4 (5-5, idegenben lőtt gólokkal)
gólok: Almeida (26.), Frings (57., 11-es), Marin (62.), Pizarro (84.), illetve Villa (3., 45., 66), Mata (15.)

Anderlecht - Hamburg 4-3 (4-6)
gólok: Lukaku (45.), Suarez (45+1., 11-es),Biglia (59.), Busszufa (66.), illetve Boateng (43.), Jansen (54.), Petric (75.)

Liverpool - Lille 3-0 (3-1)
gólok: Gerrard (9, 11-es), Torres (49., 89.)

Sporting Lisszabon - Atletico Madrid 2-2 (2-2, idegenben lőtt gólokkal)
gólok: Liedson (19.), Polga (45.), illetve Agüero (3., 33.)

Wolfsburg - Rubin Kazany 2-1 (hosszabbítás után, 3-2)
gólok: Martins (59.), Gentner (118.) illetve Kasajev (22.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: