2009-11-06 03:15:06• hírek • Szatmar.ro

Gólzáporos forduló

A piros lapoktól tarkított fordulóban továbbjutott a Sahtar, a Sazlburg és a Werder.

A labdarúgó Európa-liga negyedik fordulója igazi gólzáport hozott, hisz a 24 meccsen összesen 74 találat született, ami három fölötti átlagot jelent mérkőzésenként. Ám nem csak gólokból volt sok, hanem piros lapokból is, összesen 15-öt mutattak fel a játékvezetők. A játéknap nyertesei a címvéső Sahtar Donyeck, a Salzburg és a Werder Bremen, mely csapatok máris továbbjutottak. A vesztesei pedig...

A B csoportban ott van például a francia Lille, amely Palacio és Crespo miatt egy óra után két gólos hátrányba került a Genoa otthonában, ám Frau és Gervinho révén egyenlített. Ezzel azonban nem volt vége, hisz az olaszok Sculli találata révén mégis otthon tartották a három pontot. Vagy a Valencia, amely bő háromnegyed óra után Joaquin és Maduro révén szintén két gólos előnyre tett szert Prágában, a Slavia ráadásul a teljes második félidőben emberhátrányba játszott, mégis kiegyenlített Janda és Grajciar góljaival. Ez azt jelenti, hogy még mind a négy csapat továbbmehet, bár a cseheknek ehhez már csoda is kellene.

A C jelű kvartettben a Hamburg hiába játszott végig fölényben odahaza a Celtic ellen, nem tudta feltörni a skótok védelmét, így továbbjutását sem tudta bebiztosítani. A másik meccsen, meglepetésre, a Hapoel Tel Aviv Bécsben is kiütötte a Rapidot, így átvette a vezetést.

A D csoportban két meglepő eredmény született. A Sporting és a Heerenveen biztossá tehette volna továbbjutását, ám ez elmaradt. A tartalékos portugálok nem bírtak a lett Ventspilssel, ám a frízek ennél is rosszabbul jártak. Bár Papadopoulos révén kétszer is vezettek a Hertha ellen, a sérült Dárdait nélkülöző, de Nicut végig a soraiban tudó berliniek Domovcsijszki duplájával és Wichniarek góljával végül fordítottak, így itt is még mindenki továbbmehet.



Fordulatos meccsen nyert a Hertha fotó:sc-heerenveen.nl


Az E kvartettben Gera Zoltán Fulhamje Kamara tizenegyesével szerzett vezetést Rómában és ezt sokáig tartotta is. A 49. percben aztán a szünetben beállt Nevland piros lapot kapott, emberelőnyét kihasználva pedig Riise és Okaka-Chuka révén fordított a Roma. A másik meccsen a Frei vezette Basel könnyedén verte a CSZKA Szófiát, így a svájciak vezetik a csoportot, Geráék pedig (aki mellesleg végig a pályán volt Rómában) visszaestek a harmadik helyre.

Nevland rekordját is fölülmúlta viszont Baronio, a Lazio középpályását ugyanis már a harmadik percben kiállították. Ráadásul a Villarreal ekkor már Pires góljának köszönhetően vezetett is. A spanyolok negyed óra után már három góllal vezettek, ám a szünet előtt ők is megfogyatkoztak, Rodriguez kapott pirosat, a büntetőt Foggia azonban kihagyta. A szünet után az olaszok Zarate találatával szépítettek, Rossi azonban visszaállította a három gólos különbséget. A másik meccsen a Salzburg Schiemer hosszabbításban szerzett góljával nyert Szófiában, így máris továbbjutott. Érdekesség, hogy az osztrák bajnok négy meccsen immár a harmadik gólját jegyzi az utolsó öt percben és ezzel négy pontot szerezett...

Az I csoportban Németh Krisztián már az első percben gólpasszt adott Blancónak, az AEK Athén mégsem tudott visszavágni a BATE Boriszovnak, amely Rodionov és Volodko révén fordított. A görögök végül Manduca góljával legalább az egy pontot otthon tartották. Nem sikerült a visszavágás az Evertonnak sem, amely a Lisszaboni 0-5 után odahaza is vereséget szenvedett a Benficától. A portugálok góljait ezúttal is Saviola és Cardozo jegyezték.

A J csoportban a címvédő Sahtart a Toulouse sem tudta megállítani, az ukránok Adriano és Gai góljaival nyertek Franciaországban és ezzel továbbjutottak. Kikapott és kiesett a Partizan Belgrád, a Brugge négy góljából kettőt az a Kouemaha szerezte, aki két évvel ezelőtt még a Debrecenben lőtte a gólokat.



Négy gólt lőtt a Brugge Belgrádban fotó: clubbrugge.be


Végezetül az I csoportban a Werder levonta a tanulságokat az előző fordulóból. Akkor két góllal is vezetett Bécsben az Austria ellen, mégis meg kellett elégednie az egy ponttal. Most nem adott esélyt az egyenlítésre az osztrákoknak, hisz Borowski a 81. percben szerezte meg a vezetést, három perccel később pedig Almeida tette biztossá a zöld-fehérek továbbjutását. A Nacional immár harmadik meccsén kap gólt az utolsó öt percben, ezzel négy fontos ponttól is elestek a madeiraiak és már csak matematikai esélyük van a továbbjutásra. Ezúttal a Bilbao egyenlített Etxeberria tizenegyesével a 86. percben, miután a hazaiak Edgar révén megszerezték a vezetést, szintén egy büntető révén.

Eredmények:

B csoport:
Genoa - Lille 3-2
gólok: Palacio (14.), Crespo (58.), Sculli (90), illetve Frau (76.), Gervinho (84.)

Slavia Prága - Valencia 2-2
gólok: Janda (79.), Grajciar (82.), illetve Joaquin (22., 11-es), Maduro (47.)
A csoport állása: 1.Lille 7p., 2.Genoa 6p., 3.Valencia 5p., 4.Slavia 1p.

C csoport:
Hamburg - Celtic 0-0

Rapid Wien - Hapoel Tel-Aviv 0-3
gólok: Jadin (13.), Vermouth (65.), Natcho (70.)
A csoport állása: 1. Hapoel 9p.,2.Hamburg 7p., 3. Rapid 4p., 4. Celtic 2p.

D csoport:
Sporting Lisszabon - Ventspils 1-1
gólok: Saleiro (22.), illetve Zamperini (15.)
Heerenveen - Hertha 2-3
gólok: Papadopoulos (4.,36.), illetve Domovcsijszki (21.,52.), Wichniarek (90.)
A csoport állása: 1.Sporting 10p., 2.Heerenveen 4p., 3.Hertha 4p., 4.Ventspils 3p.

E csoport:
Roma - Fulham 2-1
gólok: Riise (69.), Okaka Chuka (76.), illetve Kamara (19., 11-es)

Basel -CSZKASzófia 3-1
gólok: Gelabert (35.), Frei (41.,11-es, 67), illetve Jancsev (61.)
A csoport állása: 1.Basel 9p., 2.Roma 7p., 3.Fulham 5p., 4.CSZKA 1p.

G csoport:
Villarreal - Lazio 4-1
gólok: Pires (2., 15.,11-es), Cani (13.), Rossi (83.), illetve Zarate (73.)

Levszki Szófia - Salzburg 0-1
gól: Schiemer (90.)
A csoport állása: 1.Salzburg 12p., 2.Villarreal 6p., 3.Lazio 6p., 4.Levszki 0p

I csoport:
AEK Athén - BATE Boriszov 2-2
gólok: Blanco (1.), Manduca (38.), illetve Rodionov (17.), Volodko (26.)

Everton - Benfica 0-2
gólok: Saviola (63.), Cardozo (76.)
A csoport állása: 1.Benfica 9p., 2.Everton 6p., 3. BATE 4p., 4. AEK 4p.

J csoport:
Partizan Belgrád - Brugge 2-4
gólok: Ljajics (52.), Washington (66.), illetve Perisic (28.), Kouemaha (36.,57.), Odjidja-Ofoe (74.)

Toulouse - Sahtar Donyeck 0-2
gólok: Adriano (50.), Gai (64.)
A csoport állása: 1.Sahtar 12p., 2. Brugge 7p., 3.Toulouse 4p., 4. Partizan 0p.

L csoport:
Werder Bremen - Austria Wien 2-0
gólok: Borowski (81.), Almeida (84.)

Nacional - Athletic Bilbao 1-1
gólok: Edgar (64., 11-es), illetve Etxeberria (85., 11-es)
A csoport állása: 1.Werder 10 p., 2. Bilbao 7p., 3. Nacional 2p., 4.Austria 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: