2009-12-04 02:19:36• hírek • Szatmar.ro

Gera gólja miatt reménykedhet a Fulham

Bécsben nézőtéri rendbontás árnyékolta be a Bilbao továbbjutását.

A labdarúgó Európa-liga ötödik fordulójának második játéknapján „pont került" az L csoport küzdelmeinek a végére is, míg a D, az E és a J jelű kvartettekben tovább folyik a harc. Gera Zoltán gólt szerzett a CSZKA Szófia ellen, míg Bécsben szurkolói rendbontás árnyékolta be a Bilbao győzelmét.

Az L csoportban, bár matematikailag bármely csapat követhette volna a már továbbjutott Werdert, igazából egyszerű volt a képlet: a Bilbao egy bécsi pontszerzéssel máris készülhetett a sorsolásra, míg a Bremennek a csoportelsőség megszerzése érdekében le kellett győznie a Nacionalt. A németek nem is teketóriáztak sokat, Rosenberg duplájával fél óra alatt két gólos előnyre tettek szert. Bár Micael révén a portugálok szépítettek, Moreno és Marin a hajrában nem kegyelmezett, ezzel pedig a funchaliak búcsúztak a sorozattól. A másik meccsen az Athletic Bilbao Llorente révén gyorsan vezetést szerzett Bécsben és bár ettől az Austria fölébredt, nem tudott egyenlíteni. Sőt, a 62. percben San José növelte a baszkok előnyét, ami már sok(k) volt a hazai ultráknak: petárdákat dobáltak a pályára, többen bejutottak a játéktérre, a meccs 25 percig szünetelt. Miután helyreállt a rend, folytathatták a csapatok, a hajrában Llorente pedig ismét túljárt Sáfár Szabolcs eszén.

A J csoportban a címvédő Sahtar eddig minden meccsét fölényesen nyerte, így nem sok jóra számíthattak a Brugge szurkolói, ám a belgák jól védekeztek és egy eseménytelen mérkőzésen kihúzták kapott gól nélkül. A csoport másik meccsén a Toulouse a kezdetektől fogva nekiesett a pont nélküli Partizan Belgrádnak, ám 54 percet kellett várnia, amíg Braaten végre betalált. A Razvan Ratot végig a soraiban tudó ukránok már korábban továbbjutottak, míg a második hely Brugge-ben dől majd el, ahol a Toulouse-nak mindenképpen nyerni kell.



Gera fontos gólt szerzett a CSZKA Szófia ellen fotó: fulhamfc.com


Az E csoportban a Fulham viharosan kezdett a CSZKA Szófia ellen és a 9. percben egy Gera Zoltán ellen elkövetett szabálytalanság miatt Murphy rúghatott büntetőt, de a labda a kapu fölé szállt. Ez nem törte meg a londoniakat, a 15. percben pedig Riise adott remekül középre, ahol érkezett Gera és fejjel megszerezte a vezetést. Ezt követően az angolok nem erőltették a dolgot, így begyűjtötték a nagyon fontos három pontot. A másik találkozón Rómában Huggel fejesével a Basel szerzett vezetést, amit a Roma a csapatkapitány Totti büntetőjével egyenlített ki a 32. minutumban. A szünet után egyre nagyobb lett a farkasok fölénye, aminek az 58. percben aratták le gyümölcsét, ekkor Vucsinics talált be. A Roma győzelmével már továbbjutott, míg a Fulhamnek győznie kell majd Baselben, ha tovább akar lépni.

A helyzet a D csoportban volt legbonyolultabb, ahol a forduló előtt még mindhárom csapat reménykedhetett. A bajnokságban katasztrofálisan szereplő Hertha, Max Nicuval a soraiban, nyerni tudott a Ventspils otthonában (Raffael volt a gólszerző), így feljött a második helyre, míg a lettek kiestek. Több izgalmat hozott viszont a lisszaboni találkozó, ahol a 47. percben Aissaidi góljával meglepetésre a Heerenveen szerzett vezetést a Sporting ellen. A hollandok sokáig tartották is az eredményt, mígnem a 91. percben Grimi ki nem egyenlített. Ez volt a harmadik gól, amit a frízek az utolsó két percben kaptak az EL-csoportkörében, ezzel négy pontot veszítettek, amivel a csoport élén állhatnának. Ehelyett visszaestek a harmadik helyre és továbbjutásukhoz immár nem elég, ha odahaza legyőzik a Ventspilset, a Herthának ki kellene kapnia Berlinben a Sportingtól.

Eredmények:
D csoport:

Ventspils - Hertha 0-1
gól: Raffael (13.)

Sporting Lisszabon - Heerenveen 1-1
gólok: Grimi (90.), illetve Assaidi (47.)
A csoport állása: 1. Sporting 11 pont., 2. Hertha 7p., 3. Heerenveen 5p., 4. Ventspils 3p.

E csoport:
Roma - Basel 2-1
gólok: Totti (32, 11-es), Vucsinics (58.), illetve Huggel (18.)
Fulham - CSZKA Szófia 1-0
gól: Gera (15.)
A csoport állása: 1. Roma 10., 2.Basel 9p., 3.Fulham 8p., 4. CSZKA 1p.

J csoport:
Sahtar Donyeck - Brugge 0-0
Toulouse - Partizan Belgrád 1-0
gól: Braaten (54.)
A csoport állása: 1. Sahtar 13p., 2. Brugge 8p., 3. Toulouse 7p., 4. Partizan 0p.

L csoport:
Werder Bremen - Nacional 4-1
gólok: Rosenberg (31., 34.), Moreno (84.), Marin (90.), illetve Micael (61.)
Austria Wien - Athletic Bilbao 0-3
gólok: Llorente (19., 84), San José (62.)
A csoport állása: 1. Werder 13p., 2. Bilbao 10p., 3. Nacional 2p., 3. Austria 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: