2013-02-22 09:58:31• hírek • Blikk.hu

Gépek tartják életben Cipőt

Hiába várták csütörtökön lélegzetvisszafojtva családtagjai, zenésztársai és barátai, hogy visszatérjen a mélyaltatásból Cipő, nem sikerült felébreszteni a Republic frontemberét, akit múlt pénteken szállítottak kórházba, miután szívleállása után újra kellett éleszteni.

- Sajnos nem sikerült - mondta halkan az együttes menedzsere, Abella Miklós. - Pénteken orvosi konzílium ül össze, és ott döntik el, hogy mi legyen a következő a lépés.

Cipőt egy hete gépek tartják életben, és azt, hogy múlt pénteken nem hagyta itt örökre a rajongóit, csak egy minikészüléknek köszönheti. A Blikk információi szerint ugyanis a népszerű énekes szívdobbanását négy éve egy speciális ICD pacemaker szabályozza, amely azonnal működésbe lép, ha a szerv fel akarná mondani a szolgálatot. Így történt ez múlt héten is: az apró masina a mentők kiérkezéséig újra és újra kiütötte Cipő szívét.

- Az úgynevezett ICD szívritmus-szabályozó pacemakerként és defibrillátorként is működik. Folyamatosan figyeli a szívfrekvenciát és érzékeli a szívritmust, ez alapján pedig ha kell, ingerli vagy sokkolja a szívet, amit egymás után maximum hatszor tud kiütni - magyarázta professzor Merkely Béla, a Semmelwies Egyetem Kardiológiai Központ igazgatója, aki négy éve Cipő kezelőorvosa. A szaktekintély hozzátette: a készüléket olyan betegeknek ültetik be, akiknél nagyon magas a hirtelen szívhalál esélye valamilyen szívbetegség miatt.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: