2007-12-07 13:10:21• hírek • Szatmar.ro

George Michael élete

Minden idők legsikeresebb popénekesének múltja és jelene.

Georgios Kyriacos Panayiotou, ismertebb nevén George Michael 1963 június 25-én született. Ismertsége még a Wham duó korszakából származik, de George Michael igazán 1987-ben vált híressé a Faith című szóló album megjelentetése után. Az albumot több mint 20 millió példányban adták el világszerte.

Michael London nyugati részében Finchley-ben született. Görög származású apja, Kyriacos Panayiotou egy étterem menedzsere volt.

Anyja felőli nagyapja britt származású volt, míg nagyanyja egy zsidó családból származott. Edésanyja Lesley Angold Harrison 1997-ben halt meg rákban.

Michael, gyermekkora nagy részét a családi házban töltötte Londonban. Művészi karrierjét a „The Executive” együttes megalkotásával kezdte, amely egyébként ismeretlen maradt. A csapat tagjai: Andrew Ridgeley, Paul Ridgeley, Andrew Leaver és David Mortimer, másnéven David Austin.

1981-ben Michael, Andrew Ridgeley-vel megalkotja a Wham! nevet viselő duót. Az együttes első albuma a „Fantastic” igazi siker lett. Első slégerük a „Wham Rap!(Enjoy What You Do) volt. Ezt követte a Young Guns (Go For It) amely elsőként került be az angol top 10-be. Nagy sikereket értek el a „Bad Boys”, „Club Tropicana”, „Wake Me Up Before You Go-Go”, „Freedom”, „Last Christmas/Everything She Wants”, „I’m Your Man” számok és a „Make It Big” című album.

Ebben az időben Michel háttérénekese David Cassidynek (The Last Kiss’ – 1985) és Elton Johnnak (Nikita és Wrap her up) is.

A Wham kínai turnéja 1985 áprilisában egyedülálló volt, mivel addig még nem lépett fel Kínában egyetlen nyugati pop együttes sem. A turné hatalmas sikernek örvendett, alátámasztja ezt az tény is, hogy Lindsay Anderson és Martin Lewis, “Foreign Skies: Wham! In China” címmel dokumentumfilmet készített a turnéról.

A “Careless Whisper”(1984) és “ A Different Corner”(1986) című dalok sikerei után, megerősítették a hírt, hogy a Wham felbomlik, az említett dalok ugyanis George Michael szóló karrierjének első alkotásai.

A felbomlás előtt az együttes még kiadott egy albumot és tartott egy koncertet Wembley-ben, ahol bemutatták az együttesről készített dokumentumfilmet is.

George Michael első szóló albuma, a “Faith” hatalmas sikerrel robbant be a köztudatba. A lemez úgy az államokban mint Nagy-Brittanniában rövid időn belül a toplisták élére kúszott.

A “Careless Whisper”, amelyet Michael szerzett amikor 17 éves volt, az évtized legtöbbet játszott dalává vált. Az említett számot 1995-ben a londoni közönség megszavazta “Minden idők legkedveltebb dalának”, Michael pedig “Az év legjobb szólistája” címet nyerte el.

A jelen pillanatig, a művész több mint 80 millió lemezt adottel világszerte, amint azt megtudni az énekes hivatalos honlapján. Pályafutása során olyan híres zenészekkel dolgozott együtt mint Elton John vagy Paul McCartney.

A 2006-os esztendő végén George Michael, egy 1 órás koncertet adott 300 ember előtt Moszkvában, amiért 3 millió dollárt kapott. A szilveszteri “bulit” egy orosz milliárdos, Vladimir Potanin rendezte. George Michael a valaha Oroszországban fellépett legjobban megfizetett művész címet is kiérdemelte, felülmúlva Christina Aguilérát, aki ugyancsak fellépett már oroszországban, Andrei Melnichenko esküvőjén 2005-ben.

2006-ban készült egy dokumentumfilm, amelyben George Michael 25 éves karrierjét foglalja össze, mesél az új dalokat is tartalmazó lemezéről és a 15 éve várt, telt házas Európa-turné kapcsán vall életéről, sikereiről, kudarcairól. A rengeteg zenei betétet és exkluzív felvételt felvonultató filmben az utánozhatatlan énekes, dalszerző meglepő őszinteséggel beszél a rajongóit és a nagyközönséget legjobban foglalkoztató kérdésekről és közben úgy énekel, mint senki más.

2007 márciusában, az énekes bejelentette, hogy európai turnéra indul, amelyet több európai ország stadionjaiban fog tartani. A turné első állomása Dánia volt, ahol május 18.-án lépett fel, majd május 31-én hazánk fővárosában is fellépett.

 

A művész a kezdetektől fogva tartózkodott a szexuális orientálódás kérdésétől, de számos nyílvános szexbotránya után végül nyíltan felvállalta homoszexualitását. A “Jesus to a Child” című dala is, egykori, HIV vírusban elhunyt partnerének kíván emléket állítani.

Az idők során az énekes számos esetben kellett megküzdjön a drogfüggőséggel, több esetben kínos incidensek résztvevője lett drogfogyasztás miatt.

Viharos élete mellett, George Michaelt karitatív munkássága miatt is sokan elismerik, hasonlóképpen rengetegszer lépett fel a politikusok igazságtalan háborúpárti eszméi ellen, mint például George Bush vagy Tony Blair esetében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: