2011-03-31 13:32:57• hírek • Szatmár.ro

Szívinfarktus szex közben

A szexnek számtalan jótékony hatása van. Gyógyír testnek, szellemnek és léleknek. Számtalan felmérés igazolja, hogy a szex az egyik legjobb sport és karbantartó módszer. De mi a helyzet azokkal, akiknek a szíve nem bírja a fokozott megerőltetést ?

Az emberi test úgy lett alkotva, hogy egy jól meghatározott ritmus, belső óra szerint működjön. Ez elsősorban a szívre vonatkozik. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a szívinfarktusok (amit helyesebben szívizominfarktusként szoktak emlegetni) nagyobb hányada a reggeli órákban történik. Az alvás utáni ébredezés perceiben, ha hirtelen kipattanunk az ágyból vagy a fokozott stressz, a dühkitörés és idegeskedés, mind szívinfarktust idéznek elő. Azonban a tanulmányok csekély része foglalkozik azzal, milyen összefüggés van a szívinfarktus és a szex között.

Vajon azok esetében, akik a szexuális élvezetek ideje alatt vagy közvetlenül azután kapnak infarktust ezt azonnal a közösülés számlájára kell elkönyvelni? A szakorvosok azon a véleményen vannak, hogy az aktust követő egy-két órán belül a szívinfarktus kockázata a duplájára nő. Megnő a pulzusszám és megemelkedik a vérnyomás is, ami annak tudható, hogy aktus közben a szervezetben úgynevezett epinephrium nevű stresszhormon is felszabadul. Sok férfi tart attól, hogy a szexuális hevesség tűzében vagy önkielégítés közben szívinfarktust vagy agyvérzést kap, mivel tudvalevő, hogy az esetek többségében az infarktust követő egy órában az érintett belehal betegségébe.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy statisztikai adatról van szó. Ugyanakkor meg kell állapítanunk, hogy az aktus közbeni infarktusnak, mint rizikófaktornak az esélye egy a millióhoz. A szex jótékony hatását tekintve tisztában kell lennünk azzal, hogy a szex fontos szerepet játszik a szív védelmében is. Erre a brit egészségügyi szolgálat munkatársai is felhívták a figyelmet, amikor is honatyáikat olyan különleges akcióra buzdították, melynek során egészségük megőrzése érdekében naponta szeretkezniük kell. Szerintük ezzel megelőzhető a szívinfarktus.

Természetesen abban az esetben, ha súlyosabb szívproblémáról van szó, érdemes a szakorvos véleményét is kiérni. Végeredményben elmondhatjuk, hogy minden olyan tevékenység, szenvedély, ami fokozott élvezettel jár magába foglal némi kockázatot is. Mi döntjük el, hogy bevállaljuk vagy sem! A kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében szexeljünk az egészségükért!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: