2016-12-08 13:46:45• hírek • Szatmár.ro

Gellért-megemlékezések Szatmárnémetiben és Mikolában

December 9-én, pénteken 10-14 között a Szatmár Megyei Múzeum Árpád (V. Lucaciu) utcai főépületének disztermében Gellért Sándor-emlékkonferenciát tartanak a költő születésének századik évfordulója alkalmából.

A tanácskozást Kereskényi Gábor, a megyeszékhely polgármestere nyitja meg. Az előadók szólnak Gellért pályájának és életművének sajátosságairól, költői alkatáról és szerepeiről, mitológiai látásmódjáról és lirai beszédmódjáról, magyarságképéről és történeti érdeklődéséről, a népi kultúrához való viszonyáról, katonaköltészetéről, helytörténeti munkásságáról.

Mikolában a megemlékezés 16 órától kezdődik a költőről elnevezett általános iskola előtt, majd, a koszorúzás után, 17 órától folytatódik a helyi Művelődési Központ nagytermében.

Pataki Csaba megyei tanácselnök és Dobos István polgármester köszönti az ünneplő közösséget, aztán sorra fellépnek dr. Fátyol Rudolf és Budean-Mihály Judit zeneművészek, Bándi Johanna, László Zita és Marosszéki Tamás színművészek, valamint a mikolai műkedvelő kórusok, táncosok, versmondók, zenészek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: