2008-11-19 17:36:16• hírek • Szatmár.ro

Gázvezetéket avattak Szamoskrassón

Szerda délután felavatták a nagykolcsi és szamoskrassói földgázvezetéket - a gázlángot egy helyi porta előtt Kovács Máté képviselőjelölt, Csehi Árpád megyei tanácselnök és Domokos Sándor, Kolcs község polgármestere gyújtották meg.

Bár összesen 38 kilométernyi lenne a teljes községet behálózó vezetékrendszer, egyelőre ennek az egyharmadát valósította meg a szolgáltatást koncesszióba vevő magánvállalat: a község polgármestere reményét fejezte ki, hogy hamarosan a község többi településén is elkezdődik a hálózat kiépítése.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Kovács Máté, az illetékes választókörzet képviselőjelöltje, valamint Erdei D. István, parlamenti képviselő-képviselőjelölt - aki több alkalommal is segített a kolcsi önkormányzatnak azzal, hogy a szükséges dokumentumokat Bukarestben eljuttatta a megfelelő intézményekhez.

Domokos Sándor, Kolcs község polgármestere ünnepi beszédében elmondta: bár egyelőre többen idegenkednek a földgáz-fűtéstől a községben, ez nem csak kényelmességi, de környezetvédelmi szempontból is sokkal előnyösebb, mint a fafűtés. Erdei D. István, az RMDSZ parlamenti képviselőjelöltje szerint ma már az a tendencia, hogy a növekvő életszínvonallal együtt minden településen legyen korszerű technológiájú fűtési rendszer.

Bár voltak hiányosságok a beruházás megvalósításával kapcsolatban - többek között el is kallódott több dokumentum a bürokrácia útvesztőjében - a képviselőjelölt is sokmindent tett, hogy ne legyenek gondok a megvalósítás menetével. A gázlángot egy családi gazdaság előtt Kovács Máté, Csehi Árpád és Domokos Sándor gyújtották meg.

Fellobban a gázláng Szamoskrassón

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: