2008-01-07 10:08:47• hírek • Szatmar.ro

Gázrobbanás történt Szatmárnémetiben

 Három sérültje van egy szatmárnémeti tömbház egyik lakásában történt gázrobbanásnak.

Három sérültje van a szatmárnémeti Tisza utcai tömbház egyik földszinti lakásában történt gázrobbanásnak. A robbanást egy helytelenül felszerelt, ezáltal szivárgott gázradiátor okozta.

A lakásban egy férfi és egy nő tartózkodott, akik mint kiderült illegálisan bérelték az apartmant. A gázrobbanás sérültjeit 70-80%-os égési sérülésekkel vitték be a Szatmárnémeti Baleseti Kórházba, ahonnan Bukarestbe szállítják őket. Az eset során a személyi sérüléseken túl a lakások is sérültek. A robbanás következtében az elválasztó fal is megrongálódódd, így a szomszédban lakó hölgy is lábsérüléseket szenvedett.

Összesen hét lakásban történtek nagyobb károk, és mivel megsérülhetett a tömbház alapszerkezete, a lakókat evakuálni kellett. Ilyés Gyula polgármestertől megtudtuk, a tömbház lakóit addig a Faipari Szakközépiskola bentlakásában szállásolták el, illetve aki tehette rokonainál húzódott meg. Nagyváradról, az Állami Épületrendészeti Hivataltól érkeztek szakemberek a helyzet súlyosságának felmérésére. A polgármester elmondta, gyorssegélyből megpróbálják az épületet helyrehozni, és mielőbb lakhatóvá tenni, viszont a lakások belső kárainak kijavításáról a tulajdonosoknak kell gondoskodni.

A rendőrség vizsgálja az esetet, elsőként a lakás tulajdonosa vonható felelőségre, akiről mint kiderült rendszerint kiadja idegeneknek a lakását. - tudtuk meg Ilyés Gyulától Szatmárnémeti polgármesterétől.


Ilyés Gyula polgármester is a helyszínre sietett.

 
A helyszínelés közben tilos volt bemenni az épületbe. Lehetséges, hogy életveszélyessé vált az egész tömbház.



A Florisal munkatársai a reggeli órákban megkezdték a romeltakarítást.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: