2018-04-03 14:19:59• hírek • Bede Emőke

Gázpalackok röpültek a levegőbe Óváriban

A hétfői nap utolsó perceiben futott be a segélyhívás, mely szerint igencsak veszélyes helyzet alakult Óváriban: lángra kapott egy gázpalackok tárolására szolgáló "fémketrec".

A helyszínre 13 tűzoltó vonult ki, ám a megérkezésükig eltelt néhány perc is elég volt arra, hogy a fémből készült állvány teljesen összeégjen. A felszabaduló hő és a tűz kiváltotta robbanások miatt tizennyolc gázpalack levegőbe repült, nem egyet a fémállványtól 50 méterre találtak meg. A robbanásokat több kilométeres távolságban is hallani lehetett. Szerencsére a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, munkájukat a vetési önkéntes tűzoltók is segítették. A nyomozás, melynek célja, hogy kiderítse, mi okozta a lángokat, jelenleg is zajlik.



 

Nem ez volt az egyetlen eset azonban, melyben a lánglovagok segítségét kérték. Ugyancsak hétfőn, 18:32-kor tárcsázta valaki a segélyhívót, a bejelentő elmondása szerint kigyulladt egy nyári konyha. A helyszínre két autónyi tűzoltó is kivonult, majd közel egy órás küzdelem után sikerült az utolsó lángokat is eloltani. Sajnos az épületben komoly anyagi károk keletkeztek: kb. 20 négyzetméteren megégett a tetőszerkezet, de megsérült két ajtó, két ablak és egyéb javak, melyeket a konyhában tároltak. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet egy rövidzárlat okozta, de pontosabbat csak a vizsgálatok lezárta után lehet mondani. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: