2009-08-04 16:00:16• hírek • Szatmár.ro

Gázolajtámogatás: visszavonták

Óriási a fejetlenség a Mezőgazdasági Minisztériumban - visszavonták a gázolajtámogatásra vonatkozó rendeletet.

Miután augusztus 2-tól mindenütt beindult az őszi munkálatokra juttatandó gázolajtámogatás igénylése, kedden 12 órakor a minisztérium minden igazgatóságot értesített: anyagi megfontolásból meghatározatlan időre ne fogadjanak el egyetlen kérvényt sem.

Amint arról honlapunk tudomást szerzett, a szaktárca arra hivatkozik, hogy a tavaszi igénylés folyamán elhasználták a teljes évre kiutalandó összeget, így nincs miből szubvenciót adni, viszont - tudtuk meg hitelt érdemlő forrásokból - ez egyáltalán nincs így. Az őszi munkálatokra ugyanannyit kapnának a gazdálkodók, mint eddig: literenként 1 lejt, hektáronként 39 literig.

Történik mindez akkor, amikor megalakult az Országos Jégkárelhárító Bizottság, amelynek több megyében vannak kirendeltségei, és ezek fenntartása komoly pénzbe kerül. Hogy mit tehetnek a jégverések megakadályozása érdekében a mezőgazdasági szakemberek, az egyelőre rejtély. Különben a Mezőgazdasági Minisztériumot sújtja a leginkább a különféle ügynökségek felszámolásának a terve: összesen 33 különféle kirendeltség fog megszűnni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: