2005-07-29 09:37:17• hírek • Szatmar.ro

Gazdasági vetület

wink.jpgWinkler Gyula miniszter a Félsziget fesztiválon  beszélt a csatlakozás gazdasági vetületeiről.

A Félsziget fesztiválon, a megnyitót követő szemináriumon, Winkler Gyula miniszter “Románia külkereskedelmi tevékenysége, jelen és perspektívák az EU csatlakozás küszöbén” témával tartott előadást.

Winkler Gyula miniszter hangsúlyozta: “Prioritásunk a jelenlegi kereskedelmi deficit korlátozása. De az országba irányuló importkorlátozás adminisztratív módon kizárt, hiszen ez ellenkezne az EU-s Csatlakozási Szerződésben vállaltakkal. A kereskedelmi deficit korlátozása érdekében szándékunkban áll megerősíteni kapcsolatainkat a munkáltatókkal és az exportálók szakmai szövetségeivel. Az exportálókkal folytatott párbeszéd egyúttal lehetőséget is jelent arra, hogy újabb eszközöket találjunk az exporttevékenység fejlesztésére. “

A kereskedelmi ügyekkel megbízott miniszter elmondta: A következő napokban véglegesítik az Országos Exportstratégiát, amelyet a közszféra együttműködésével állítottuk össze és figyelembe vettük az összes érintett kereskedelmi szereplő véleményét. Az Országos Exportstratégia tervezetét közvitára bocsátjuk szeptember elején. Majd ezt követően a Stratégiát kormányhatározattal fogadják el - összegezte Winkler Gyula a minisztérium prioritásait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: