2009-01-05 21:57:43• hírek • Csenteri Judit

Gazdasági pozíciók módosulása

A pénzügyi válság, s az ezzel járó gazdasági növekedés lelassulása következtében módosulnak a világ legnagyobb gazdaságainak helyezései azon a listán, amely a Bruttó Hazai Termék (GDP) szempontjából rangsorolja a különböző nagyhatalmakat.

A gazdaságok recessziói következtében 2010-re úgy tűnik Kína lesz a világ második legnagyobb hatalma, maga mögé utasítva Németországot és Japánt. A legerősebb gazdasági nagyhatalom továbbra is az USA marad.

Franciaország előnyre tesz szert Nagy Britanniával szemben, aki csak a hatodik helyet fogja elfoglalni, illetve, aki 2009-ben újra veszíteni fog pozíciójából. Az ország recessziója és az angol font euróval szembeni gyengülése következtében Olaszország várhatóan megelőzi majd Nagy Britanniát.

Japán előreláthatóan 2009-ben még megtartja második helyezését, 2010-ben azonban Kína fog a világ második legnagyobb gazdaságává válni. Kanada, aki 2007-ben még a lista kilencedik helyén volt megtalálható, 2008-ban a világ 11., majd 2009-ben már csak a 13. legnagyobb gazdaságként lesz számon tartva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: