2014-11-14 11:47:16• hírek • Kocsis Zoltán

Gazdasági ismertető készült Szatmár megyéről

Gazdasági ismertetőt készített Szatmár megyéről a Szatmár Megyei Tanács. A pénteken bemutatott kiadvány célja, hogy bemutassa a megye gazdasági helyzetét, lehetőségeit elsősorban potenciális befektetőknek.

„Rövid, tömör szintézist készítettünk Szatmár megye erősségeiről és lehetőségeiről. Szem előtt tartottuk a humán erőforrásokat és a gazdasági lehetőségeket egyaránt és igyekeztünk bemutatni néhány pozitív példát is", foglalta össze a román és angol nyelvű kiadvány lényegét és célját Adrian Stef, a megyei tanács elnöke.

Stef elárulta, hogy a tanács következő célja egy vállalkozói központ létrehozása, valamint a következőkben hasonló kiadvány készül majd minden egyes szatmári településről és községről is. „Célunk, hogy beruházókat csábítsunk a megyébe, ezzel pedig munkahelyeket teremtsünk", mondta Stef.

Riedl Rudolf, a megyei tanács alelnöke kifogásolta, hogy a kiadvány nem jelent meg német és magyar nyelven is, tekintve az itt élő kisebbségeket, valamint, hogy a beruházók túlnyomó többsége e két országból származik. Stef azonban igyekezett biztosítani, hogy készül a kiadvány magyar és német verziója is.

„Nagy szükség volt már egy hasonló összeállításra. Tudnunk kell azonban, hogy az eredmények nem egyik napról a másikra jelentkeznek, de úgy gondolom, jó úton járunk. Célunk több munkahely teremtése, mert ez jobb életkörülményeket von maga után", fogalmazott Riedl.

„Sok fontos információ van kis helyen", jellemezte a füzetet Mircea Govor. „Szatmár megye egy gazdag megye, csak tudnunk kell megfelelően kiaknázni. Azért dolgozunk, hogy Szatmár megye fejlődjön", jelentette ki a másik alelnök, hozzátéve: a megyei tanács célja egy saját ipari park megépítése. Az erőforrások megfelelő kiaknázási lehetőségei között pedig a termálvíz adta lehetőségeket említette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: