2019-08-27 12:46:23• hírek • Nagy Tímea

Gazdasági bűncselekmények sorát buktatta le a rendőrség mindössze két nap alatt

Képünk illusztráció (korábbi akció csempészcigi fogása)
Képünk illusztráció (korábbi akció csempészcigi fogása)

Vasárnap a rendőrség nagyszabású akcióba fogott, jó néhány gazdasági bűncselekményre derült fény egyetlen nap alatt.

Csempész dohányáru után kutattak, illetve élelmiszerek és alkoholos italok előállítását, tárolását és eladását vizsgálták. A szellemi termékek sem képeztek kivételt a megyeszerte végbemenő razzia alól.

 

Az akció során 17, kereskedelmi ágazatban működő vállalkozást, boltot és bárt, ellenőriztek, majd vizsgáltak át a fogyasztói érdekek védelmében. Az átvilágítás során illegális gazdasági tevékenységre utaló bizonyítékokat kerestek. Nem csak a dokumentációk és az engedélyek meglétét, továbbá az előírások betartását nézték át, hanem a pénztárgépek célnak és törvénynek megfelelő használatát is.

 

Ezen felül 15 olyan járművet is átfésültek, melyeket a törvényszegők csempész cigaretta előállításához, tárolásához vagy eladásához használhattak.

 

A razzia során tapasztaltak alapján hét szabálysértésért róttak ki büntetéseket, összesen 8.000 lej értékben. 2.432 lejt készpénzt formájában foglaltak le.

 

Másnap, augusztus 26-án csempészcigire bukkant a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.

Hétfőn, 18:00 óra környékén Egri magasságában állítottak félre a szatmárnémeti rendőrőrs munkatársai egy 30 év körüli, kökényesdi sofőrt.

 

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a csomagtartóban ukrán származású cigarettát szállított az autóvezető. A törvénybe ütköző csomagot elkobozták.

 

A leltározás eredménye: 12.400 szál dohányterméktől fosztották meg az elkövetőt. A 620 doboz cigi értéke mintegy 6.200 lejre rúg.

 

Az ügyben eljárást indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: