2020-02-03 09:52:46• hírek • Bede Emőke

Gazdaságfejlesztési fórumot szerveznek Lázáriban

Február 8-án, szombaton kistérségi gazdaságfejlesztési fórumot szerveznek a Szatmár megyei Lázáriban, melynek fő célja a vidéki gazdák és kisvállalkozók számára olyan lehetőségeket bemutatni, amelyek segíthetik a szülőföldön történő boldogulásukat, a magyar kisvállalkozók, illetve a mezőgazdaságból és állattenyésztésből élők sikeresebb érvényesülését, következésképpen a szülőföldön maradást – tájékoztatta híroldalunkat a Szatmári HÍD Egyesület elnöke, Krakkó Rudolf.

Ezen célok elérése érdekében bemutatják a témával kapcsolatos legfrissebb romániai és EU-s pályázati lehetőségeket, de a határon túli magyar közösségek számára meghirdetett magyarországi gazdaságfejlesztési programról is első kézből értesülhetnek majd a résztvevők.


A Hídépítés határok fölött című rendezvény szombaton 10 órakor veszi kezdetét a meghívottak bemutatkozásával és a friss lehetőségek bemutatásával. A délelőtt folyamán bemutatásra kerülnek a korábbi évek pozitív és negatív tapasztalatai olyan kis- és nagyvállalkozók részéről, akik komoly sikereket értek el a korábbi években, és segíteni szeretnék a helyi gazdákat és vállalkozókat is céljuk elérésében. Sok hasznos információ fog elhangzani pályakezdő fiatalok részére, akiknek a felvilágosítására és számukra új lehetőségek felmutatására különös figyelmet szánnak. „Olyan érdeklődőket és várunk, akik eddig még nem foglalkoztak semmilyen mezőgazdasági vagy ahhoz kapcsolódó tevékenységgel! Ugyanakkor figyelmet fordítunk a gazdaság és a kultúra kapcsolatainak, egymásrautaltságának a bemutatására is” – derül ki a meghívóból.


A 12:30 és 13:30 közötti ebédszünetet követően az érdeklődő gazdák és pályakezdő fiatal gazdák és vállalkozók kérdéseket tehetnek fel a meghívottaknak, felvázolhatják saját terveiket és elképzeléseiket, esetleg nehézségeiket, amelyekre személyre szabott válaszokat és megoldásokat szeretnénk biztosítani.


A szakmai fórumot követően, 17:00 órai kezdettel magyar nótaestre fog sor kerülni „Ez a föld a hazám” címmel, Drágán Lajos és Szabó Eszter előadásában. A rendezvény első részére elsősorban a mezőgazdaságból, állattenyésztésből, és az ezekhez kapcsolódó vállalkozásokból megélni szándékozó fiatal és idősebb érdeklődőkre számítanak elsősorban, míg a nótaestre mindenkit szeretettel várnak!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: