2018-02-05 11:42:29• hírek • Bede Emőke

Gazdára talált a licitre bocsájtott Hosszú Katinka-mez

Még tavaly decemberben ajánlotta fel licitre Gergely Attila sporttanár azt a mezt, vasárnap este pedig lezárták az árverést. A cél: két beteg gyermek megsegítése.

Példátlan összefogásra késztette Szatmárnémetit annak a kölcseys kisfiúnak az esete, akit súlyos betegséggel, akut myeloid leukémiával és fibrózissal diagnosztizáltak. A nyolc éves Krisztián támogatására decemberben jótékonysági estet szerveztek: a város magyar iskolái, illetve a Borókagyökér Egyesület jótékonysági akciója mellett Gergely Attila sporttanár is a tettek mezejére lépett árverésre bocsájtva egy dedikált Hosszú Katinka-mezt. Február 4-én lezárult a licit, a mezt pedig nem kevesebb, mint 500 euróért vitte el valaki.
 

Idő közben azonban egy újabb kölcseys kisdiák is megbetegedett, a nyolcadikos Máténál ugyancsak leukémiát diagnosztizáltak, jelenleg Kolozsváron kezelik. A felajánlóval való egyeztetés után az érintettek úgy döntöttek, hogy a befolyt összeget mindkét gyermek gyógykezelésére fogják fordítni.
 

Mátéhoz hasonlóan Krisztián is kórházban fekszik, az orvosok folyamatosan azon dolgoznak, hogy megtalálják a kisfiú számára a megfelelő kezelést. A betegség mellett a honvágy is próbára teszi a nyolc éves fiúcskát, nagyon hiányoznak neki barátai, iskolatársai is. Az egyhangú órákat jobb híján rajzolással tölti ki. Aki úgy érzi, szeretné támogatni Krisztiánt és családját, az megteheti a következő számlaadatok segítségével: 

Raiffeisen Bank
Ungvári István Levente
Cod IBAN: RO19 RZBR 0000 0600 19796781

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: