2017-04-11 12:33:14• hírek • Agerpres.ro

Gazdák, figyelem! Fizet az APIA

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) tájékoztat, hogy kedden kezdik meg a 2016-os év utolsó negyedévéhez tartozó megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetését. A hét végéig 8.836 gazda kapja meg a támogatást, ezeknek összértéke 78,15 millió lej - írja az APIA közleménye.

"Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a folyó év május 2-áig be kell nyújtani a 2017-es év első negyedévéhez (január 1.- március 31.) tartozó megvásárolt és felhasznált gázolaj mennyiségek támogatásának kifizetési kérelmeit" - írja az ügynökség.

Az állami támogatás a gépesített mezőgazdasági munkálatok elvégzéshez felhasznált gázolaj szabványos jövedéki adója és a csökkentett jövedéki adója közötti különbség visszafizetése formájában történik, vagyis idén 1,4185/1 liter gázolaj.

Az állami támogatásban a mezőgazdasági termelők részesülnek, a folytatott tevékenységük területének függvényében, azaz növénytermesztés, állattenyésztés és/vagy földterületi javítások.

A megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetési kérelmeit a megyei vagy Bukarest APIA-központjaihoz lehet leadni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: