2009-09-09 14:41:52• hírek • Ferenczi Noémi

Gáz nélkül az ANL-lakások

Szerdáig tartott az E-ON gázszolgáltató türelme az ANL-lakásokban lakókkal szemben. Néhány lakónak mostanra temérdek adóssága gyűlt össze, emiatt mindkét tömbházból levágták a gázt.

Néhány héttel ezelőtt hirdetett „zéró toleranciát" az ANL és a szociális lakások lakóival szemben az önkormányzat. Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta, az önkormányzat beperelte azokat a lakókat, akik bérbe adták lakásaikat illetve nem fizették a költségeket. Két lakóval szemben első fokon pert nyert az önkormányzat, így valószínűleg, hamarosan ki kell majd költözniük.

Nem csak az önkormányzatnak hanem az E-ON gázszolgáltatónak is elfogyott a türelme, ugyanis szerdán mindkét ANL-tömbházból levágták a gázt. Azért vágták le minden lakótól mivel nincsenek felszerelve külön gázórák. A lakóknak 65 534 lejnyi adósságuk gyűlt össze a gázszolgáltatóval szemben. Vannak olyan lakók, akik két és fél éve nem fizettek gázszámlát és akadnak olyan lakók is akik négy hónapja hanyagolják a gázszámla rendezését.

Idén 60 igénylés érkezett önkormányzati lakásra, ezen kérések 20%-át sem tudja teljesíteni az önkormányzat. Kereskényi elmondta, a hetente tartott fogadóórákon is az esetek 80 százalékában lakásproblémákkal fordulnak hozzá. Idén 8 lakást osztottak ki, tavaly pedig 9-et.

A két szatmárnémeti ANL-tömbházban összesen 90 lakás van, ezen kívül 1200 szociális lakás, ebből 700-ért bért fizetnek, 500 pedig olyan szociális lakás, melyet a nagyon rossz anyagi körülmények között élők számára utaltak ki.

„Jelenleg három lehetőség áll fenn az ANL-lakások gázszámlájának kifizetésére. Sajnos, egyik sem a legideálisabb. Az egyik, hogy az adósok kifizessék a számlát, azonban amennyiben kilakoltatják őket nekik már annyira sem  áll érdekükben hogy fizessenek mint eddig. A másik megoldás, hogy az új lakó rendezze a számlát, azonban erre nincs jogalapja az önkormányzatnak, a harmadik mely szintén elég rossz megoldás, hogy az önkormányzat fizesse ki az adósságot. Olyan megoldást próbálunk találni, hogy az minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a tisztességes lakók számára"- magyarázta Kereskényi.


Összesen 90 lakás maradt gázellátás nélkül
Összesen 90 lakás maradt gázellátás nélkül


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: