2013-09-20 18:33:14• hírek • Szatmar.ro

Az eddigi legkomolyabb erőpróba vár az Olimpiára

Az idei szezon eddigi legkomolyabb erőpróbája vár az Olimpia labdarúgó-csapatára, amely szombat délelőtt 11.00 órai kezdettel a feljutás egyik nagy esélyesét, a Marosvásárhelyt fogadja a másodosztályú bajnokság harmadik fordulójában. A hazaiak az első, a vendégek pedig a második győzelmüket szeretnék megszerezni.

Mindkét együttes meg lehet elégedve a szezonkezdettel, hisz a hét év után visszatérő Olimpia előbb odahaza ért el 1-1-es döntetlent a FC Universitatea Craiova ellen, majd Resicabányán harcolt ki 2-2-es döntetlent, míg a Marosvásárhely hazai pályán egy góllal legyőzte a Resicabányát és döntetlent ért el Aradon.

„Egy patinás csapatról van szó, amelyben értékes futballisták szerepelnek. Olyanok, akik az első ligában is megfordultak már. De én nagyon bízom a csapatomban, amely az erős ellenfelekkel szemben fel tud nőni a feladathoz. Az ASA költségvetés szempontjából fölöttünk van, de nem mindig a több pénz a meghatározó", értékelt a meccs előtt Csík Tibor, a hazaiak edzője.

A Steaua korábbi kiváló védője nem túlzott, amikor a vásárhelyiek keretét méltatta, hisz Sergiu Homei korábban többek között a Dinamóban, Mihai Onicas pedig a Steauában lépett pályára az élvonalban. De ott van a csapatban az Olimpia korábbi védője, Valter Heil is, aki a Vaslui színeiben kóstolhatott bele az élvonal légkörébe és most is a moldvai csapat kölcsönjátékosa. Az ASA legértékesebb futballistája azonban a még mindig csak 19 éves Claudiu Bumba. A középpályás fiatal kora ellenére már pályára lépett a román felnőtt válogatottban, szerepelt az élvonalban, míg a tavalyi szezonban az olasz élvonalbeli Roma ificsapatának tagja volt, ám többször is együtt edzhetett Francesco Tottiékkal. A két klub azonban nem tudott megállapodni egymással, így nagybányai Bumba hazatért a Marosvásárhelyhez. Talán kevesen tudják róla, hogy pályája elején a Szatmárnémeti Athleticben is játszott.

„Ezen a találkozón nem a szépségre kell helyeznünk a hangsúlyt, eredmény-centrikusan játszunk majd. Ha meglesz a győzelem, akkor a drukkerek is elégedetten távoznak majd a stadionból. Mindenesetre a fiúk nagyon elszántak, és mindent megtesznek a sikerért, amelynek elérésében számítunk a szurkolók támogatására is", jelentette ki Csík.

A tréner szerint a csapat felkészülését nem zavarja a Gavrilescu-ügy: a játékosok már meghozták döntésüket, hétfőn pedig a vezetőségen a sor, hogy figyelemben veszi-e azt.

A csendőrség tájékoztatása szerint a mérkőzés miatt szombaton 10.00-14.00 órák között lezárták a közúti forgalom elől az Aréna, a Luceafarul, a Parcului és a Ion Neculce utcákat, az autókat pedig a Fabricii, Grigore Ureche és Crisan utcákra terelik. Felhívják a szurkolók figyelmét, hogy a stadion területére nem szabad bevinni alkoholt, petárdát, pirotechnikai eszközöket; nem szabad etnikai, faji vagy vallási alapon diszkriminatív szöveget tartalmazó transzparenseket kifeszíteni; tilos tárgyakat a pályára dobálni, átmászni a kerítésen, behatolni a pályára vagy akadályozni a rendfenntartó erőket munkájuk végzésében.

2. Liga, 3. forduló, II. csoport:

Szatmárnémeti Olimpia-Marosvásárhelyi ASA
Râmnicu Vâlcea-i CSM-Aradi UTA
Nagyváradi Bihar FC-Mioveni-i CS
Slatinai FC Olt-Besztercei Gloria
Motrui Minerul-Craiovai FC U
Craiovai CS U-Resicabányai Metalul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: