2013-04-09 17:53:05• hírek • Szatmar.ro

Magyarellenes kijelentéseket tett az Olimpia egyik játékosa

Az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácshoz és a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgó-egyesület vezetőségének  küldött beadványban hívja fel a figyelmet Kereskényi Gábor Szatmár megye parlamenti képviselője, a futball klub egyik román nemzetiségű játékosának magyarellenes megnyilvánulásaira. A facebook közösségi portálon megjelentek kapcsán a Szatmárnémeti RMDSZ keretén belül működő Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálathoz érkezett lakossági bejelentés.

„Szatmárnémetiben a város által finanszírozott labdarúgó egyesület egyik sportolója a facebook szocializációs oldalon több magyarellenes hozzászólást tett közzé a polgármester hivatalos oldalára, amely sértő és gyűlölködést gerjeszt a magyar ajkú szatmári lakosság irányába" - részletezte Kereskényi a történteket.

Dan Gavrilescu, mert róla van szó, többek között sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Vlad Tepes egykori havasalföldi vajda már nem él, mert így nincs ki karóba húzza a magyarokat. Akiket szerinte koncentrációs táborban kellene elgázosítani.

„Azt gondolom, hogy 2013-ban egy egyszerű állampolgár számára is megengedhetetlen különböző szocializációs oldalakon etnikumokat sértő kijelentéseket közzé tenni. Ebben az esetben egy olyan sportolóról van szó, aki a fizetését azoknak az adólejeiből is kapja, akiket nem igazán szívlel. Nagyon fontos, hogy fellépjünk a hasonló megnyilvánulások ellen, hiszen ezek az ultranacionalista felhangok hajnalukat élik. Úgy látom, hogy a választások elmúltával egyesek az ilyen jellegű megnyilvánulások által próbálják ezeket napirenden tartani" - hangsúlyozta a fiatal törvényhozó, majd a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgó-egyesület történelmének fontosságát taglalta: „A sértő magyarellenes kijelentések méltatlanok ahhoz a nagy múltú sportklubhoz is, amelynek aranycsapatában az 1970-es években románok, magyarok, svábok és romák egyaránt játszottak. A sportegyesület játékosai között különböző etnikumok is jelen voltak, hiszen a sport a fair playről szól, nem pedig a nemzetek közötti gyűlöletkeltésről" - vélekedett a Saztmár megyei parlamenti képviselő.

Kereskényi Gábor elmondta, hogy írásban nyújtotta be észrevételét az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácshoz, illetve a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgó-egyesület vezetőségéhez, amelyben a futball klub játékosának a megbírságolását és felelősségre vonását, valamint az ügy mielőbbi kivizsgálását kérte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: