2018-09-10 06:38:22• hírek • Kocsis Zoltán

Gasztronómia és mulatság – azaz Vetési Napok

Vetés községben egy ideje az a trendi, hogy mindhárom település külön ünnepel – külön ünnepeli meg saját napját. A sort Óvári nyitotta, majd Decebal következett, végül pedig a községközpont zárta a fesztiválidényt.

A Vetési Napok különlegessége egyrészt, hogy a többivel ellentétben két napos. Ennél is fontosabb azonban, hogy a szombat délelőtt megtartott gasztrofesztivál egyedivé tette. Igaz ez akkor is, ha a csengeriek a határnál tapasztalt várakozási idő miatt végül nem jöttek el, így az almakülönlegességekről ezúttal le kellett mondaniuk az érdeklődőknek. Finomságokban azonban így sem volt hiány – mint ahogy egyéb hiányzókból sem.

Betegség miatt elmaradt ugyanis péntek délután a Tenx Lenx és a Wethéssy Band fellépése is. Nem maradt el viszont Mohácsi Brigittáé, aki ezúttal is igazolta: kevesen tudják úgy lázba hozni a közönséget, mint a 30 éves szépség. Teszi mindezt nem csak azért, mert elképesztően dögös, hanem azért is, mert legalább annyira tehetséges.

Szombaton aztán nem a hiányzók, hanem a hirtelen leszakadó özönvízszerű eső tette próbára a szervezőket és a vendégeket egyaránt.

A mezőteremi, decebali, kisgércei néptánccsoportok, majd a helyi gyerekek bemutatójával kezdődött az élet a színpadon, majd óvári Ribiszke Néptánccsoport követett. Az est sztárfellépői Varga Kinga, a Hotca Nővérek és V-Zoy voltak, majd a tűzijáték jelezte: minden jónak vége szakad egyszer.

Nem csak a koncertekről szólt azonban a szombat. Az érdeklődők kézműveskedhettek, fát faraghattak, csuhébabát készíthettek, vagy éppen a nagykárolyi Corvinusz egyesület jóvoltából kipróbálhatták az íjászkodást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: