2011-07-18 15:09:00• hírek • Kocsis Zoltán

Garázsok eshetnek áldozatul

Bár Borbély László megvesztegetési botránya miatt a szamosdobi ökologikus szeméttelep felavatása egyelőre várat magára, Szatmárnémetiben a közterület-fenntartó vállalat megkezdi a szelektív hulladékgyűjtést lehetővé tévő gyűjtési pontok kihelyezését. Elsőként a 16-os lakónegyedben építik majd ki a konténereket.

Hétfőn Ilyés Gyula polgármester jelenlétében a közterület-fenntartó vállalat szakemberei a város legnagyobb és legnépesebb negyedében tartottak terepszemlét, melynek célja, hogy felmérjék: hova mennyi hulladék-gyűjtő konténerre van szükség. Amint azt Ilyés elmondta, könnyen lehet, hogy a szemétgyűjtés modernizálásának néhány garázs is áldozatául eshet.

Az új gyűjtési pontokról a polgármester leszögezte, hogy elvetették azt a korábbi ötletet, mely szerint a bekerített és befedett konténerek megközelítéséhez minden lakó kulcsot kap. Ehelyett a „kerítésen" akkora „ablakok" lesznek, amiken keresztül a kukákba lehet dobni a szemetet. „Ezek egyrészt esztétikusabbak lesznek, mint a régi konténerek, másrészt pedig szeretnénk elérni, hogy kutyák vagy guberálók ne férjenek hozzá és ne dobálják szét a szemetet", mondta a polgármester. Aki kiemelte, hogy a régi konténereket megszüntetik és hogy a gyűjtési pontok is változhatnak egyes esetekben.



Ennél már csak esztétikusabb és kisebb lehet....


Néhány mostani kukát „meglátogatva" érdekes jelenségre lett figyelmes a Szatmár.ro munkatársa: a Muncii utca tömbházai mögött, közvetlenül az Avram Iancu iskola mellett igazi katakomba húzódik a föld alatt, amelyet az ott lakók illegális szemétlerakattá „léptették elő"....

Városszerte mellesleg 180-200 kollektív szemétgyűjtési pontot hoz majd létre a közterület-fenntartó vállalat, a befektetés értéke pedig mintegy 1,5-2 millió lej.



Föld alatti szeméttelep a Muncii utca blokksorai mögött



Akár néhány garázs is áldozatául eshet a szelektív szemétgyűjtésnek

A Szatmár.ro -t megtalálod a Facebook-on is. Like-old a Szatmár.ro-t és nézz még több fotót.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: