2016-12-06 15:38:59• hírek • Választási hirdetés

Gaman Mihai egy élhetőbb Szatmár megyére voksol

Gaman: az RMDSZ az egyetlen szervezet, mely hatékonyan képviseli Szatmár megyét.

„Egy élhetőbb Szatmár megyére fogok szavazni december 11-én. Olyan képviselőjelöltekre fogom leadni voksomat, akiknek fontos az, hogy fiataljaink itthon maradhassanak, mert a körülmények jobb megélhetést biztosítanak számukra"- vallja Gaman Mihai, az RMDSZ parlamenti képviselőjelöltje. Pusztadaróc polgármestere Magyar Lórándot és Erdei D. Istvánt követi a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei parlamenti képviselőjelölti listáján. Gaman több mint két évtizede vezeti Pusztadaróc községet, ez idő alatt sikerült a községhez tartozó településeken élhető körülményeket teremteni és ezért dolgozik ma is. Az itthon maradás elengedhetetlen feltétele, hogy a településeken munkalehetőségeket találjanak a lakosok.

„Mikor munkalehetőségekről beszélünk Szatmár megyében, ma már nem az a kérdés, hogy vannak-e munkahelyek, hanem hogy melyik cég tudja megbecsülni a dolgozóit. Azt tapasztaljuk, hogy csak azok a vállalatok találnak szakképzett munkásokat, melyek versenyképes béreket ajánlanak"- fogalmaz Gaman Mihai. A politikum szerepe abban, hogy még több versenyképes cég jöjjön a megyébe, Erdélybe, elsősorban az infrastruktúra fejlesztésében áll. Elfogadhatatlan az, hogy közel egy napba telik Szatmárról eljutni Brassóba például. Ezek a feladatok azonban túlmutatnak a helyi önkormányzati szerepvállaláson. Arra van szükség, hogy a Román Parlamentben minél több olyan ember dolgozzon, akik ezt hatékonyan tudják képviselni.

Az emberek azt látják, hogy a román pártok is célként fogalmazzák meg a helyi infrastruktúra fejlesztését, azonban mikor a fővárosba érnek, párttársaik leszavazzák őket, hiszen a nagy román pártok szavazóbázisai a Kárpátokon túli megyékben vannak. „Tudomásul kell vennünk, hogy bár az RMDSZ nem tökéletes, de mi vagyunk az a politikai alakulat, melynek valóban fontosak az erdélyi, Szatmár megyei emberek és azok életkörülményei"- fejtette ki Gaman Mihai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: