2014-04-18 16:34:09• hírek • Nagykároly.ro

Galvanoterápiás kezelés Nagykárolyban

Három hónap haladékot kért és kapott a nagykárolyi önkormányzat a poliklinika mellett épülő fizioterápiás, illetve balneorészleg építkezési munkálatainak befejezésére. A mindezt előirányzó pályázat befejezési határideje júniusra tolódott ki.

A haladékkérésre azért volt szükség, mert időközben több kisebb-nagyobb tervezési hiba derült ki, továbbá a kivitelezés során is késések alakultak ki. A jövő héten ismételten rögzítik a munkálat megvalósítójával a feladatokat, határidőket. A helyhatóság ugyanakkor bízik abban, hogy időben sikerül befejezni a létesítmény felépítését. A szakemberek szerint ennek nincs akadálya, hiszen aránylag rövid idő alatt befejezhetők a munkálatok. Hátra van a gáz-, villany- és vízvezeték bekötése, a belső munkálatok is rövidesen kezdődhetnek, a medence alapját már kiöntötték, az eredeti tervvel ellentétben az egész tetőn keresztül beáramolhat majd a napfény.

Mint ismeretes, a nagykárolyi kórház egy hidro-kinetoterápiás kezelőközponttal bővül egy HURO-s, azaz Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül megvalósuló projekt révén. A projekt összköltségvetése 565 591,32 euró, amiből 379 271,32 eurónyi lejt a nagykárolyi fél használhat fel. A pályázat elnevezése: Közös egészségügyi infrastruktúra fejlesztése Fehérgyarmaton és Nagykárolyban. A lényege, hogy a már jól működő, mi több, regionálisan is jelentős fehérgyarmati kórháztól a nagykárolyi létesítmény munkatársai tanulják el a galvanoterápiás kezelést, és azt a határ innenső részén valósítsák meg. A projekt megvalósítása közben lesz alkalom a tapasztalatok átadására, a begyakorlásra. Utóbbi érdekében szakmai megbeszélésekre is sor kerül, illetőleg lesz alkalma az együtt-dolgozásnak is. A projekt keretében 180 négyzetméter hasznos felülettel rendelkező épületet emelnek a járóbeteg-rendelőintézet mögött, bal oldalt. Huszonkét méter hosszú és 7,25 m széles az építmény, a poliklinikával egy folyosó köti össze. Összesen hét helyiséget alakítanak ki benne, ebből a legnagyobb az 55 nm-es medencének is helyt adó terem lesz. Három kisebb helyiséget is találhatunk majd benne - ezekben végzik majd a különböző kineto-fizio-galvanoterápiás kezeléseket. Öltözőket és mellékhelyiségeket alakítanak ki még az épületben.

Szintén a projekt része az épület felszereléssel való ellátása. A nagykárolyi helyhatóság a közbeszerzések világhálós rendszerét (Sistemul Electronical Achiziţiilor Publice, román betűszóval: SEAP) üzemeltető hivatalnak a közbeszerzés leírását már elküldte, az meg is jelent. Jelenleg a beérkezett pályázatok elbírálása zajlik, illetőleg az egyik vállalkozás óvott, ennek jogosságát ellenőzi éppen a szakhatóság. Összesen 143 ezer euró értékben szereznek be különböző egészségügyi felszereléseket: így elektromos mini kerékpárt, vízalatti kerékpárt, fizioterápiai multifunkciós gépezetet, hidromasszázsos kádat, galvánterápiás kádat, továbbá számos egyéb kinoterápiás eszközt.

Galvanoterápiás kezelés Nagykárolyban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: