2009-12-19 19:01:33• hírek • MTI

Galiba a hó miatt

Európa-szerte fennakadást okoz a hóesés a közlekedésben.

Franciaországban a havazás és a hideg időjárás okozta műszaki problémák miatt szombatra virradóra leállították a La Manche-csatorna alatti alagútban közlekedő Eurostar vonatokat, szombaton napközben pedig az ország nagy részén fennakadások voltak a közlekedésben.

A meteorológiai szolgálat 35 észak- és nyugat-franciaországi megyében rendelt el  másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást. Óvatosságra intik az északkeleti megyék és a főváros térségének lakóit is.

A hóesés és jegesedés miatt továbbra is nehéz a közlekedés Normandiában, ahol egy autópályát le kellett zárni és fennakadások vannak a vasúti közlekedésben is. A délkeleti Alpes-Maritimes megyében a Monaco felé vezető A500 autópályát mindkét irányban lezárták. Az Olaszország felé vezető A8 autópályát szintén lezárták, amíg az úttestről letakarítják a havat.

A francia légiközlekedési hatóság kérte a légitársaságokat, hogy a párizsi roissy-i repülőtérről induló, vasárnap reggelre tervezett járataik 30 százalékát töröljék az éjszaka várható havazás miatt.



Európa-szerte fennakadást okoz a hóesés a közlekedésben


Németországban, egy bajorországi településen szombatra virradó éjszaka mínusz 33,6 fokot mértek. A jegyes utakon két halálos baleset is történt: két nő halt meg Schleswig-Holsteinben.

Velence egy részét szombaton elöntötte a tenger, mert a dagály miatt a lagúna vízszintje 114 centiméterrel emelkedett. Közben a paloták tetejét és a híres gondolákat vékony hóréteg is bevonta. A város repülőterén öt órán át szünetelt a közlekedés, egyes vonalakon jelentős fennakadások voltak a vonatközlekedésben is.

Egy fiatal francia turista félmeztelenül, alsónadrágban vetette bele magát a Szent Márk teret elborító hullámokba, az önkormányzati rendőrség azonnal közbelépett, kiparancsolta a vízből és bírságot szabott ki rá. Vasárnapra szintén árvizet jeleztek előre: a lagúna szintje a szokásosnál 115 centiméterrel lesz magasabb.

Montenegró legnagyobb repülőterét be kellett zárni a havazás miatt. A főváros, Podgorica melletti Golubovci repülőteret szombaton zárták be, miután a hó beborította a kifutópályát és a korlátozottak voltak a látási viszonyok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: