2009-09-21 10:50:31• hírek • Szatmar.ro

Kikapott a bajnok és a listavezető is

Az Uzriceni a Dinamo, a Brassó pedig a CFR otthonában maradt alul.

A román labdarúgó bajnokság hetedik fordulójában a nagyok egyaránt otthon tartották a három pontot, így nyert a Steaua, a CFR és a Dinamo, míg a Rapid és a Temesvár idegenben diadalmaskodott. Érdekesség, hogy az összes meccsen elkelt a három pont, nem volt ugyanis döntetlen a fordulóban.

A Steaua kispadján ezen a találkozón mutatkozott be Mihai Stoichita és a tizenegy év után visszatérő edző az eredménnyel elégedett lehet a Pandurii elleni meccs után, a játékkal viszont kevésbé. Bár csapata az első félidőben némi fölényben játszott, nagy helyzete csak egy akadt, Kapetanosz előtt. A görög egy óra játék után aztán a győztes gólt is megszerezte, összességében azonban a „pandúrok" ellen nem volt meggyőző a katonacsapat játéka.

A Köbenhavn után a Brassót is legyőzte a Kolozsvári CFR, bár a vendégek szinte végig veszélyesebben játszottak. A három pont sorsa az első félidő derekán, hat perc leforgása alatt dőlt el: a 22. minutumban Dubarbier szerzett vezetést, amit Alcantara egyenlített ki öt perccel később. A tévedés nem a mi készülékünkben, hanem a brazil védő irányzékában volt, mivel öngólt szerzett. Ám a vasutasokat ez nem viselte meg, Cadu ugyanis egy perc múlva ismét megszerezte a vezetést. Mind e viharos periódus előtt, mint utána, a Brassónak volt több és nagyobb helyzete, de Nuno Claro remek napot fogott ki, így a listavezető pont nélkül távozott a Szamos partjáról.

A Dinamo és a Urziceni izgalmas versenyfutást produkált tavaly a bajnoki címért, akkor a vidéki csapat bizonyult győztesnek. Az első félidőben most is úgy tűnt, nekik áll a zászló, Apostol bombájának köszönhetően ugyanis előnnyel vonultak szünetre. A 48. percben Cristea egy hasonló lökettel kiegyenlített, majd ő és Zicu szerezhetett volna az előnyt csapata számára. A folytatásban a vendégek álltak közelebb a gólhoz, ám Bilasco, Paraschiv, Balan és Frunza sorra elpuskázta lehetőségeit. Az utolsó tíz perc a Dinamoé volt, Cristea és N'Doye ziccerei után a 93. minutumban Torje szerezte meg a győztes találatot csapata számára.

A Rapid egy gólgazdag és változatos meccsen nyert Craiován, míg a Temesvár kibekkelte a három pontot Vasluiban. A bukaresti vasutasok már negyed óra után két gólos előnyre tettek szert Iordache és Ionita révén, ezt a szünet előtti percekben M.Costea és Stoica kiegyenlítette. A második játékrészben azonban Lazar és Helder találataira csak Trica tudott válaszolni, így a Rapid begyűjtötte a három pontot.

Az őszi szezon közepe felé közeledve a tabella nagyon szoros, az első hét csapatot mindössze két pont választja el. Az élen továbbra is a Brassó áll 14 ponttal, a barcaságiak egy egységgel többet szereztek, mint a Dinamo, Steaua, CFR, Temesvár alkotta kvartett és kettővel többet, mint a Rapid és a Pandurii.

Eredmények:
Curtea de Arges-Iasi 0-2
gólok: Milea (34.), Miclea (44, 11-es)

Astra-Gyulafehérvár 4-2
gólok: Ganea (18.,67.), Djokics (26.,79.) illetve Dan (39.)

Galac-Medgyes 0-1
gól: Bud (83.)

Ceahlaul-Beszterce 2-1
gólok: Forminte (61.), Badescu (64.), illetve Sanmartean (39.)

Craiova-Rapid 3-4
gólok: M.Costea (41.), Stoica (45.), Trica (89.), illetve Iordache (12.), Ionita (15.), Lazar (49.), Helder (66.)

Steaua-Pandurii 1-0
gól: Kapetanosz (60.)

Kolozsvári CFR-Brassó 2-1
gólok: Dubarbier (23.), Cadu (29.), illetve Alcantara (28., öngól)

Dinamo-Urziceni 2-1
gólok: Cristea (48.), Torje (93.), illetve Apostol (28.)

Vaslui-Temesvár 0-1
gól: Goga (56.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: