2009-09-28 11:22:32• hírek • Szatmar.ro

Élen az utolsó két bajnok

A CFR és az Urziceni élre állt, Medgyesen kapott ki a Dinamo.

Immár nem a Brassó vezeti a román labdarúgó Liga1 tabelláját, miután a 8. fordulóban egy remek meccsen csak 0-0-ás döntetlen ért el a Steaua ellen. Az címvédő Urziceni és a Kolozsvári CFR ezt kihasználva élre állt, míg a Dinamo ismét nagyot égett Medgyesen a Gaz Metan otthonában.

Pedig a fővárosiak fölényben játszottak, az első félidőben csak Niculescu háromszor állt közel a gólszerzéshez, ám ugyanúgy elvétette a célt, mint a szünet után Alexe kétszer vagy Cristea. A hazaiak előtt nem sok igazán nagy ziccer akadt, ám kettőből egyet sikerült gólra váltaniuk. Az első játékrészben Kubala még célt tévesztett, a 90. percben Oliveira már nem. Egy előrevágott labdára Silvasan startolt rá, ám előle a kifutó Dolha lábbal még menteni tudott, a labda azonban pont Oliveira elé került, aki 17 méterről az üres kapuba rúgta azt.

A forduló rangadóján a Brassó és a Steaua ismételten igazolta, hogy néha egy gól nélküli találkozó is lehet szórakoztató. A két csapat két különböző mérkőzést vívott: az első félidőben a hazai szurkolók lehettek elégedetlenek a szerencsével, a másodikban a vendégek. A 10. percben Zapatának rögtön egymás után kér bravúrt kellett bemutatnia Diogo fejese, majd azt követően Hadnagy ollója után. Főleg Zaharia és Hadnagy okozott rengeteg fejtörést a portásnak és a védelemnek, Grigorét pedig csak a kapufa akadályozta meg a gólszerzésben. A második félidőben felerősödött a Steaua, az utolsó húsz percben pedig öt meccsre való ziccert puskázott el. Ebben Surdu járt élen, aki előbb egy méterről lőtt fölé, majd hét méterről találta el a kapufát, az utolsó percekben pedig még kétszer került ígéretes helyzetbe. Közel állt a gólszerzéshez Kapetanosz is, ám emelését Abrudan a gólvonalról kanalazta ki, míg Coman kapus is bemutatott néhány bravúrt.

A Kolozsvári CFR az eddig nyeretlen Beszterce otthonában lépett pályára és könnyedén szerezte meg a három pontot. Végig nagy fölényben játszott, de az első igazán nagy helyzetét csak a 39. percben alakította ki, igaz, ekkor a három perccel korábban Dubarbier helyére beálló Traoré megszerezte a vezetést. A szünet után a vendégek kissé visszavettek, a hazaiaknak így sikerült némi izgalmat okozni Nuni Claro kapuja előtt, a 79. percben azonban Muresan ismét adott egy gólpasszt, ezúttal fejjel és ezúttal Alcantarának, a brazil pedig közelről betalált.

Könnyedén nyert az Urziceni és a Rapid két újonc, az Astra illetve a Curtea de Arges ellen. Mindkét gárda négyet rúgott, igaz, a címvédő kapott is egyet.

Parázs meccset hozott a Craiova temesvári vendégjátéka, amelyen a két csapat mind a gólokon, mind a pontokon megosztozkodott. A találkozó azonban leginkább a hazaiak egyenlítő találata után kialakult tömegverekedésről marad emlékezetes.



A tabella továbbra is nagyon szoros, az első nyolc csapatot csak három pont választja el. Az Urziceni és a CFR 16 ponttal áll az élen, a Rapid és a Brassó 15 egységgel követi őket. A Steaua és a Temesvár 14 pontot gyűjtött, a Dinamo és a Iasi 13-t.

Eredmények:

Urziceni-Astra 4-1
gólok: Rusescu (13.), Varga (59.), Galamaz (64.), Danalache (90.) illetve Dzsokics (69.)

Medgyes-Dinamo 1-0
gól: Oliveira (90.)

Gyulafehérvár-Vaslui 2-0
gólok: Cristea (45.), Dolbea (62.)

Iasi-Ceahlaul 2-0
gólok: Miclea (12.), Bernsjak (90.)

Temesvár-Craiova 1-1
gólok: Mera (76.), illetve M.Costea (43.)

Pandurii-Galac 2-3
gólok: Pacurar (1., 22.) illetve Antal (11.), Paraschiv (67., 83.)

Beszterce-Kolozsvári CFR 0-2
gólok: Traore (39.), Alcantara (79.)

Brassó-Steaua 0-0

Rapid-Curtea de Arges 4-0
gólok: Herea (11.), Buga (44.,63), Ionita (56.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: