2009-10-19 12:09:55• hírek • Szatmar.ro

Gálázott a CFR és a Temesvár

Idegenben nyert a Steaua és a Dinamo is, továbbra is szoros az élmezőny.

A román labdarúgó Liga1 10. fordulója nem a hazaiaké volt, mivel csak három csapat tudta otthon tartani mindhárom pontot. Idegenben nyert viszont a CFR, a Steaua és a Dinamo.

A játéknap első rangadóján a forduló előtti listavezető, a Rapid  a második CFR-t fogadta és a találkozó viharosan kezdődött, mivel a 10. percben Marinescu kapus hibáját kihasználva Nei megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd három perccel később Nuno Claro hibázott, Herea legnagyobb örömére. A folytatásban is jó iramú, változatos mérkőzésnek lehettünk tanúi, a helyzetek ellenére a statisztikusok mégis egy cserét jegyezhettek fel legközelebb: Nuno Claro sérülés miatt nem tudta folytatni, így a 39. percben Stancioiu vette át a helyét a vendégek kapujában. Így ő egy hazai helyzet után már a kapuból tapsolhatott Neinek, aki a szünet előtt ismét vezetést szerzett a vendégeknek. A második félidőben mindkét csapat többször is gólt szerezhetett volna, ez azonban csak a vendégeknek sikerült, Marinescu hathatós segítségével: bár a 69. percben Muresan találata nem írható a számlájára, a 76.-ban viszont Peralta elé ejtett egy labdát, az argentin pedig beállította az 1-4-es végeredményt.



Három góllal oktatott a CFR  aRapid otthonában fotó: cfr1907.ro


A másik rangadón a néhány fordulóval korábban még listavezető Brassó a Dinamót fogadta és két nagy helyzet után gyorsan hátrányba is került, amikor a 28. percben Andrei Cristea gólra váltotta Torje passzát. Egy perccel később a gólszerző duplázhatott volna, ám a kapufa útját állta. Ezt követően azonban már szinte csak a barcaságiak támadtak, de nem tudtak kifogni Dolha kapuson és a szerencse sem állt melléjük, így nem tudtak egyenlíteni.

Jászvásárban az első félidőben a hazaiak voltak veszélyesebbek, Bratu, Bujor és Miclea is megszerezhette volna a vezetést, a szünet után azonban már a Steaua irányított.  A katonacsapat kétszer is eltalálta a kapufát és már amikor úgy tűnt, hogy pontosztozkodásra kerül sor, Moreno szerzett egy labdát a tizenhatos előterében, majd megszerezte a vezetést is. A 93. percben aztán Székely bebiztosította a győzelmet, miután Branet kapus sem állt a helyzet magaslatán.

A bajnoki címvédő Urziceni Onofras révén már a hetedik percben megszerezte a vezetést, a Vaslui azonban ezt követően átvette az irányítást, majd két brazil, Gerlem és Wesley góljaival megfordította az eredményt. A Temesvár az újonc Ceahlault fogadta és hat perc után már két góllal vezetett. A 82. percig még „csak" három volt a bánságiak előnye, a hátralévő időben viszont további három gólt szereztek. A hat gólon Magera, Chiacu és Goga osztozkodott meg testvériesen. A Beszterce Borbély Csaba dublájával legyőzte a  Galacot, az erdélyi csapat ezzel idei első győzelmét szerezte meg.

A tabella továbbra is rendkívül szoros, az első nyolc csapat négy ponton belül van, a csapatok osztozkodnak a pontokon: a Temesvár és a CFR áll az élen 20 ponttal, őket a Rapid és a Steaua követi 18 egységgel, majd az Urziceni és a Dinamo (17) valamint a Brassó és a Vaslui (16) következik.

Eredmények:
Gyulafehérvár - Curtea de Arges 1-2
gólok: Chiriches (17., öngól), illetve Stoianof (58.), Kone (60.)

Urziceni - Vaslui 1-2
gólok: Onofras (7.), illetve Gerlem (50.), Wesley (71.)

Pandurii - Medgyes 0-0

Rapid - Kolozsvári CFR 1-4
gólok: Herea (13.), illetve Nei (10.,45.), Muresan (68.), Peralta (74.)

Temesvár - Ceahlaul 6-0
gólok: Magera (1.,48.), Chiacu (6., 90.), Goga (82.,84.)

Beszterce - Galac 2-1
gólok: Borbély (48., 71.) illetve Antal (24.)

Astra - Craiova 3-1
gólok: Stratila (13.), Liviu (22.), Miranda (90.) illetve Costea (89.)

Brassó - Dinamo 0-1
gól: And. Cristea (27.)

Iasi - Steaua 0-2
gólok: Moreno (85.), Székely (90.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: